avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat fiscal

buna seara. am o problema :am achizitionat un automobil de la un cetatean in data de 29 august(masina era cu numere de Germania valabile pana in 4 Sept.)Dupa aceasta eu am mai scos un rand de nr rosii(primul din totalul de 3 disponibile).Din motive de sanatate nu am circulat cu masina o luna de zile.La admnistratia fiscala am declarato in 20 oct. avand dosarul complet pentru inmatricularea definitiva.
Acum vine partea interesanta: cei de la inmatriculari iimi cer un certificat fiscal pe care proprietarul mi-l da cu valabilitate pana la 31 august.
Ei bine eu pot inmatricula masina cu el?sau din ce am citit pe alte forumuri daca se poate sa redeclar masina din 30 august ca impozitul sa "curga" si eu sa pot folosi acel certificat impozitul din data 30 august sa mi se cuvina mie.
Cel mai recent răspuns: ovi_01 , utilizator 00:08, 24 Octombrie 2013
Termenul de finalizare documentatie tranzactionare auto este de 30 de zile de la data incheierii actului de achizitie
Cum dvs ati achizitionat bunul auto la 29 august,procedura trebuia finalizata pana la 29 septembrie actualmente nu mai puteti obtine certificat fiscal de la vanzator deoarece acesta a scos bunul auto de pe rolul sau fiscal
Este necesar sa reluati procedura de intocmire contract de vanzare cumparare auto si in termen de 30 de zile sa finalizati inmatricularea
mie pe decizia de la admin financiara imi scrie data dobandirii si "perioada pentru care se stabilesc si termele de plata 30.09.2013"atunci nu ar fi o luna ?si astfel certif fiscal sa fie valabil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum circulam cu masina papiu papiu Va rog sa-mi spuneti daca si cat pot umbla cu masina pe care am cumpara-to fara sa o inmatriculez. Am asigurare pe numele meu pt masina ,de la finante am ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare masina ContSters42601 ContSters42601 Buna seara , Cineva spunea zilele acestea ca in ce priveste vanzarea cumpararea masinilor sa schimbat ceva in legislatie astfel : 1.Vanzatorul anunta scris ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto fara inmatriculare Aliskoda Aliskoda Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate achizitiona un autoturism prin contract de V-C, fara a-l inmatricula pe numele meu. Proprietarul vrea sa nu mai ... (vezi toată discuția)