avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua.
Pentru inceput , as dori sa va spun ca este vorba de o casa, mostenire, dar CF-ul careia arata ca si cartea de telefon. In urma strabunicului apar mostenitorii , cei 8 copii.Deci fiecare cu o cote de 1/8sau mai bine spus 4/32.
Deci eu detin 4/32
Mentionez ca eu si parintii mei( intre timp decedati) am locuit in acest imobil de peste 60 de ani.
Primul pas a fost o actiune de uzucapiune, in urma careia instanta mi-a incredintat inca 5 parti, la ora actuala detin 3/4.
Pentru iesire din indiviziune cca ce taxe se achita, mentionez , ca la uzucapine am achitat in jur de 2000 de euro taxa timbru judiciar, 2%
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:45, 26 Octombrie 2013
f) cererea de partaj propriu-zis, indiferent de modalitatea de realizare a acestuia � 3% din valoarea masei partajabile.
OUG80/2013

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune sorin1973 sorin1973 buna seara.am si eu o intrebare referitoare la o succesiune.s a deschis un proces civil la care suntem 3 mostenitori ,2 copii si un parinte supravietuitor.ce ... (vezi toată discuția)
Succesiuni nedezbătute de zeci de ani: pot invoca moștenitorii uzucapiunea? Simona Ciobanu Simona Ciobanu Bună ziua, Bunica mea deține ca și coproprietar împreună cu mama ei și un frate un teren+casă începând cu anul 1985 după ce au dezbătut succesiunea ... (vezi toată discuția)