In baza unei comenzi, desi se impunea intocmirea unui contract fiind un client nou , am executat si livrat un anumit numar de produse pentru o societate . Factura a fost expediata prin posta cu confirmare de primire. Am stipulat pe factura ca neachitarea in termen de 30 de zile atrage penalitati in cuantum de ... . Am luat legatura telefonic i-am notificat in scris nici un raspuns. Intrebarea mea este, ce sanse am sa recuperez aceasta suma destul de mare. Avand in vedere ca nu am contract, pot sa introduc cerere de chemare in judecata , ma incadrez in prevederile art. 1013 c. proc. civila?
Multumesc pentru raspuns. As mai avea doua intrebari 1 pot folosi ca temei art. 1516 cod civil , avand in vedere ca prin notificarea trimisa si pentru a evita chemarea in judecata i-am mai acordat un termen pentru plata.
2 Pentru ca trebuie parcursa prima etapa a medierii , respectiv informarea , trebuie sa apelez la un mediator din localitatea unde se afla debitorul?
Sunt la inceput si nu prea am cu cine sa ma consult . Nu am mai avut o asemenea situatie
Multumesc