avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Factura neachitata scadenta din 2012
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Factura neachitata scadenta din 2012

In baza unei comenzi, desi se impunea intocmirea unui contract fiind un client nou , am executat si livrat un anumit numar de produse pentru o societate . Factura a fost expediata prin posta cu confirmare de primire. Am stipulat pe factura ca neachitarea in termen de 30 de zile atrage penalitati in cuantum de ... . Am luat legatura telefonic i-am notificat in scris nici un raspuns. Intrebarea mea este, ce sanse am sa recuperez aceasta suma destul de mare. Avand in vedere ca nu am contract, pot sa introduc cerere de chemare in judecata , ma incadrez in prevederile art. 1013 c. proc. civila?
Cel mai recent răspuns: CAMELIA IACOB , utilizator 09:22, 25 Octombrie 2013
fara contract nu va puteti intemeia actiune pe ordonanta de plata. puteti insa inainta proces pe drpt comun , in pretentii
Multumesc pentru raspuns. As mai avea doua intrebari 1 pot folosi ca temei art. 1516 cod civil , avand in vedere ca prin notificarea trimisa si pentru a evita chemarea in judecata i-am mai acordat un termen pentru plata.
2 Pentru ca trebuie parcursa prima etapa a medierii , respectiv informarea , trebuie sa apelez la un mediator din localitatea unde se afla debitorul?
Sunt la inceput si nu prea am cu cine sa ma consult . Nu am mai avut o asemenea situatie
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii - cerere introdusa cf ncpc Irina S. Irina S. Inainte de introducerea cererii de chemare in judecata avand ca obiect pretentii ( suma de bani neplatita conform unui contract de inchiriere. Ordonanta de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani (ramburs) de la firma de curierat QED QED In calitate de persoana juridica (PFA), am contract cu o firma de curierat prin care expediez colete cu ramburs. In luna decembrie au fost cateva expeditii ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie de la o alta firma Tempo Tempo Buna seara, As dori sa ma ajutati cu un sfat legat de o situatie des intampinata intre firme ...mai ales in ultimul timp. Firma-furnizoare are de ... (vezi toată discuția)