avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Citare efectuare expertiza contabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Citare efectuare expertiza contabila

In luna februarie 2013 s-a dispus de catre instanta efectuarea unei expertize salariale pentru stabilirea drepturilor ce mi se cuvin. Expertul numit de instanta s-a deplasat intai la sediul paratei, apoi m=a contactat pe mine, iar cand a intocmit raportul de expertiza l--am contestat deoarece perioada verificata de dl.expert nu era perioada buna(mai mult eu nici nu mai lucram in acea perioada la firma). Instanta, analizand contestatia mea a dispus refacerea expertizei. Acum, am primit adresa de la expert sa ma prezint la sediul firmei pentru refacerea expertizei. Atata vreme cat instanta a stabilit obiectivele de verificat, este necesar sa ma deplasez si eu acolo? Multumesc. Ce se intampla daca nu ma prezint?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 24 Octombrie 2013
daca va prezentati, se va consemna punctul dvs de vedere.
Condiţia citării prevăzută de C.proc.civ. este în interesul părţilor, pentru ca ele să-şi poată exercita dreptul de apărare şi să dea expertului lămuriri în legătură cu obiectul lucrării şi, totodată, pentru a cere să se facă toate cercetările legate de obiectivele fixate de instanţă .

Doctrina opinează ca, pentru valabilitatea expertizei, nu este necesară prezentarea părţilor, fiind suficient ca acestea să fi fost citate potrivit dispozitiilor C.proc.civ.

Dacă părţile participă la efectuarea expertizei personal sau prin reprezentanţi, experţii sunt obligaţi să le asculte explicaţiile şi să primească documente pe care aceştia le furnizează pentru lămurirea problemelor.
Experţii sunt obligaţi să consemneze în raportul de expertiză diferitele observaţii făcute de părţi în cursul efectuării expertizei, însă nu sunt obligaţi să ţină seama de ele .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe recurs scarlet scarlet in recurs fiind, pot sa cer probe suplimentare partii adverse invocand art. 138 c. proc. civila? sau alt articol? sau nu se poate?:( (vezi toată discuția)
Expertiza contabila judiciara nico_19 nico_19 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema; am fost citata de instanta pentru efecturtea unei expertize contabile. In adresa trimisa la domiciliu la ... (vezi toată discuția)
Expertiza-citarea partilor rrocambole rrocambole Daca in Incheierea de sedinta prin care s-a dispus efectuarea unei expertize si s-au fixat obiectivele expertizei nu se mentioneaza ca expertiza se va efectua ... (vezi toată discuția)