avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restanta banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restanta banca

buna seara ma numesc iuliana am o rugaminte fff mare tatal meu a murit in urma cu 7 luni IN anul 2005 a facut un credit de nevoi personale la banca fiind doar el pe contract ca imprumutat fara garantii fara giranti nu am mai platit din 2010 anul trecut sa imbolnavit de cancer la plamani iar anul acesta a murit Cei de la banca o obliga pe mama mea sa plateasca este normal sa plateasca ea daca ea nu este parte in contract si nici mostenirea nu am facuto cica mostenitorii preiau datoriile nu trebuie sa fac mostenire va rog frumos ajutati-ma sunt disperata de aceasta situatie spuneti-mi ce trebuie sa fac va roggg poate sa ma ajute cineva?
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
sirenuta2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:30, 27 Octombrie 2013
Daca renunta la mostenirea dupa tata, nu trebuie sa plateasca nimic. Daca accepta mostenirea, o accepta si cu debit si cu credit. Daca nu ati platit din 2010, ar trebui sa verificati daca nu este cumva si prescrisa aceasta datorie.
Da, verificati prescrierea, ultima factura, ultima plata, ultima instiintare...
Mostenitori, in sensul legii sunt cei care au vocatie la mostenire. asadar, nu trebuie sa accepte mostenire, dar trebuie sa nu existe declaratie de renuntare la mostenire. Si nu doar mama ci si dvs, copiii, mosteniti datoriile. Daca tatal a lasat bunuri ca si mostenire, lasa odata cu ele si datoriile la banca, pana la limita valorii bunurilor lasate mostenire.
Ca acceptarea tacita se presupune, de-aia se raporteaza toti numai la existenta/inexistenta declaratiei de renuntare.
Totusi, in lipsa acceptarii, un potential mostenitor devine strain de mostenire.
Este diferenta intre vocatia eventuala si cea concreta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular credit decedat yo_ionela yo_ionela Buna ziua, Va scriu in speranta ca voi primi un raspuns concret cu ceea ce am de facut in urmatoarea situatie: In 2010 tatal meu si-a facut un card de ... (vezi toată discuția)
Mostenirea datoriilor miriam28 miriam28 Buna numele meu este Miriam si am urmatoarea nelamurire.tatal meu a murit in vara acestui an, eu si sotul meu ne-am mutat la el pt ca tatal meu a fost bolnav ... (vezi toată discuția)
Creditul , mostenire? Adina36 Adina36 Buna ziua...Mama a decedat si la acea data avea un credit...Acest credit era fara giranti si asigurat...Desi am dus la banca certificatul de deces , dupa 1 an ... (vezi toată discuția)