avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare acoperis ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare acoperis ??

Am cumparat de curind un apartament. Apartamentul este situat la ultimul etaj si fostul proprietar construise inainte un acoperis (sarpanta) pentru care a obtinuse toate aprobarile necesare. Sarpanta este doar deasupra apartamentului pe care l-am cumparat.
Propietarul nu mi-a dat actele acoperisului si nici nu este trecut in actul de vinzare-cumparare. El spune ca trebuie sa-i cumpar separat acoperisul deoarece, zice el, acesta este o constructie separata.
Ce parere aveti?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:35, 27 Octombrie 2013
ynocentta a scris:

Nu poate sa vanda sarpanta deoarece practic este o modificare asupra partii comune,asupra unei parti din partea comuna din imobil de locuit in comun


sunt foarte binevenite aceste precizari, dar nu trebuie sa uitati ca cel care a cumparat se afla in fata unei alegeri delicate: 1 - a intra in legalitate cu un acoperis care este ilegal construit ( probabil ) si care este posibil sa dispara daca nu se ajunge la o intelegere. ... / 2 - a dispune de o locuinta uscata si normal de racoroasa vara ( existenta acoperisului constituind probabil argumentul final de achizitie )

asadar vanzatorul poate sa vanda, ilegal bineinteles - nu-l impiedica nimeni daca singurul document va fi o "strangere de mana".

important este ca abia dupa aceea, cumparatorul nostru sa inteleaga ce obligatii deriva din existenta ilegala a acelei constructii.

Mie la o prima vedere imi pare ca s-a vandut cu totul insa pe de alta parte isi poate lua partea din acoperis si sa plece daca nu platiti.
Depinde de mai multe aspecte...
Daca distruge ceva trebuie sa si repare...
Si asa apar alte aspecte...
Vedeti ce va sfatuieste notarul in caz de proces.

La cartea funciara nu cred ca veti rezolva nimic dar se merita sa incercati...ca nu se stie niciodata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces in podul blocului prin apartamentul personal. Ammoc Ammoc Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 etaje, cu 3 apartamente pe etaj. Doi dintre vecinii mei, prin 2008, datorita bataii de cap cu ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Acoperis tip sarpanta construit de un vechi proprietar (probleme primarie) Cipri28 Cipri28 Buna ziua, acum 4 ani am achizitionat un apartament la etajul 4, pe bloc exista deja un acoperis construit de la un proprietar anterior (nici macar ... (vezi toată discuția)