avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere student
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere student

Bună ziua.

Ce trebuie făcut în situația în care tatăl cuiva a cerut în instanță încetarea pensiei alimentare și înapoierea sumei platite pe anul trecut, an în care persoana respectivă a renunțat la studii, dar totuși a primit pensia, și anul acesta s-a înscris din nou la școala (student).Acesta a primit a scrisoare de la instanță pentru a formula întampinarea. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:41, 31 Octombrie 2013
Sa fiti de acord sa inapoiati suma pt perioada in care parintele nu va datora pt ca nu ati urmat cursuri ( eventual in rate), sa dovediti ca sunteti student si sa cereti pensie pt perioada urmatoare.
Sa va intelegeti cu tatal, poate faceti o compensare.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri.
Cata vreme majorul studieaza si nu realizeaza venituri salariale , este indreptatit sa primeasca pensia de intretinere.( legiuitorul nu a facut nicio mentiune expres cu privire la forma de invatamat aleasa sau cu privire la cursurile parcurse ).

In ceea ce priveste sumele de bani care trebuie restituite, poate opera compensarea .
( ori tatal, de buna voie, poate renunta la cererea acestora).


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare pensie intretinere major jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua ! Ma intereseaza daca m-ai am drept la pensie de intretinere daca urmez o facultate la fara frecventa sau la distanta si sunt plecata din tara. (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere danielabadulescu danielabadulescu Buna ziua! Fiul meu implineste 18 ani in luna august. A beneficiat de pensie de intretinere in urma divortului. In anul scolar 2017-2018 este elev in clasa a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara student kameliaflorescu kameliaflorescu Buna ziua.Fiul meu dupa implinirea varstei de 18 ani, a inaintat instantei cerere si i s-a admis continuarea platii pensiei alimentare de catre tatal sau ... (vezi toată discuția)