avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cãderea zãpezii de pe casa vecinului pe proprietatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cãderea zãpezii de pe casa vecinului pe proprietatea mea

Bună seara.
Vecinul meu şi-a construit o casă cu parter şi mansardă la aproximativ 1 metru de gardul ce desparte cele două proprietăţi.
În timpul verii nu este nicio problemă, însă iarna, zăpada cade de pe casă la mine în curte. În aceste condiţii ce aş putea face pentru a nu mai fi nevoit să suport acest lucru.
Nu cred că se poate vorbi de servituţi în cazul de faţă.
Cel mai recent răspuns: GheorgheFloroiu , utilizator 19:47, 25 Octombrie 2013
Daca nu a avut acordul dvs. scris , vecinul nu trebuia sa-si construiasca casa la mai putin de 2 m de limita de proprietate. Dar...e tardiv, asa ca incercati sa discutati constructiv cu el si sa gasiti impreuna o solutie ,eventual un parapet , montarea acelor "contrazapezi", etc.
Îmi puteţi da mai multe detalii? De ce este tardiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta constructie vecin MIRELA1979 MIRELA1979 VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA .LOCUIESC IN CLUJ INTR-O CASA CONSTRIUTA ACUM 12 ANI SI AM DISTANTA FATA DE VECIN DE 0,80 CM . EL ISI ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut in cazul acesta? sper ce institutie trebuie sa ma orientez? Andreea.O Andreea.O Buna ziua, am o problma cu vecinul meu, pe care nu am putut sa o rezolv pe cale amiabila. Acesta si-a construit imobilul fara autorizatie si nu a respectat ... (vezi toată discuția)
Picătura streşinii loadingvirus loadingvirus Bună seara, Încerc să găsesc şi eu rezolvare la o situaţie pe care am constatat-o iarna aceasta. Am un imobil, moştenire, în mediul rural unde ... (vezi toată discuția)