avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Picătura streşinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Picătura streşinii

Bună seara,
Încerc să găsesc şi eu rezolvare la o situaţie pe care am constatat-o iarna aceasta. Am un imobil, moştenire, în mediul rural unde locuiesc cu soţia în general vara. Vecinii de lângă noi au o locuinţă P+1, de pe al cărui acoperiş zăpada a căzut toată în curtea mea, de pe latura lată, cea din spatele casei. Nu ar fi problemă dacă ar fi căzut în curte, dar aceasta a căzut parte pe gardul ce desparte cele două proprietăţi, parte pe zidul casei mele până când a căzut şi pe colţul acoperişului casei mele. Am încercat în repetate rânduri, iarna asta de când am constatat că zăpada de pe casa lui cade, cu ocazia topirii, pe casa şi în curtea mea, să rezolvăm problema pe cale amiabilă şi omenească dar nu am cu cine discuta. Ce se poate face in situaţia aceasta, unde aş putea sesiza-reclama?
Mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: loadingvirus , utilizator 22:28, 2 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va trebui sa va adresati instantei de judecata cu o cerere privind obligarea vecinului la a monta aparatori pentru zapada.
Bună seara şi mulţumesc de răspuns, dar:
Înainte de a mă adresa instanţei de judecată cu acţiune care să aibă ca obiect "servitute" nu trbuie să mă adresez inspectoratului județean în construcții? Nu cumva îmi trebuie o hârtie care să ateste că ceea ce reclam eu este adevărat de la această instituţie, sau în faza de judecată se va solicita de către instanţă a unui expert în construcţii, care să constate ca cele reclamate sunt legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi rezolvata problema zapezii care cade de pe acoperisul vecinului in curtea mea? daniela andrei daniela andrei As dori tare mult sa stiu cum pot rezolva problema zapezii care cade de pe casa cu etaj a vecinului construita la 70cm de gard, in curtea casei mele. Nu stiu ... (vezi toată discuția)
Magazie deteriorata lipta de calcan Catrinel75 Catrinel75 Buna ziua, locuiesc intr-o casa, iar pe latura din spate am calcan cu vecinul. Vecinul are lipit de zidul casei mele 2 camere darimate si 2 magazii ... (vezi toată discuția)
O constructie improvizata la vecini imi deterioreaza peretele casei. CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua In spatele casei mele, vecinii au o baraca veche, lipita de peretele casei mele. In urma zapezilor si a ploilor peretele casei mele este ud, ca si ... (vezi toată discuția)