avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Sint 3 nepoti pentru succesiunea bunicilor.
Bunicii au 2 copii (1baiat X si o fata Z).
1.-Baiatul X din prima casatorie are un baiat X1.
X S-a recasatorit nu are nici un copil din a doua casatorie (prima si a doua sotie sint decedate).
Baiatul X a decedat inaintea parintilorsi a fetei Z (sorei).
2.-Fata Z are 2 copii (Z1 si Z2) si a decedat dupa moartea parintilor.
Intrebare:
Care este procentul s-au cota pentru fiecare nepot la succesiune?

Multumesc pentru atentia acordata si va doresc o zi placuta!
Cel mai recent răspuns: Valerica-Veronica , utilizator 13:29, 25 Octombrie 2013
Deoarece bunicii , au avut doi copii , acestia au ( avut) drept de mostenire ; Copii acestora , adica nepotii bunicilor mentionati , mostenesc , dreptul parintilor lor, respectiv , cate o jumatate , nepotul de fiu , si jumatate, nepotii de la fiica.
Ma scuza-ti pentru omosiune, sotul lui Z a decedat inaintea lui Z adica a sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

succesiunea dupa parintii ... olga2011 olga2011 doresc sa deschid succesiunea dupa parintii decedati cu multi ani in urma.suntem doi frati eu fara copii,un frate decedat cu trei copii va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
M-am incurcat in fractii ContSters344024 ContSters344024 am doi morti..primul sotul si..apoi sotia supravietuitoare impart un titlu pe legea 18 de pe urma sotului si tre sa dezbat mostenirile pe prima ... (vezi toată discuția)
Mostenire Anonim1900 Anonim1900 Buna ziua, Va deranjez cu o situatie stranie cu care ma confrunt de ceva timp: La varsta de 3 ani am fost infiat (fara acte) de catre matusa mamei biologice ... (vezi toată discuția)