avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Utilizarea Medierii in conflictele de familie
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Utilizarea Medierii in conflictele de familie

Medierea poate fi folosita pentru rezolvarea unei arii largi de conflicte, astfel pentru a respecta conceptia monista toate reglementarile privitoare la persoane si la relatiile de familie au fost incorporate in noul Cod Civil. Astfel exista posibilitatea de solutionare prin mediere a urmatoarelor tipuri de conflicte dintre soti privitoare la:
- desfacerea casatoriei. Prin mediere se pot stabili conditiile si modalitatile de divort.
- exercitiul drepturilor parintesti. Parintii pot decide cu privire la exercitare drepturilor parintesti, contributia parintilor la cheltuielile de crestere si educare a copiilor, legaturile personale ale parintelui cu copiii
- stabilirea domiciliului copiilor si a locuintei familiei.
- orice alte neintelegeri dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
In urma parcurgerii procedurii de mediere se incheie un acord de mediere, care trebuie incuviintat de instanta.
Astfel persoanele care au incheiat un acord de mediere, vor depune o cerere adresata instantei competente, prin care cer incuviintarea acordului de mediere pe care il ataseaza, in original, cererii formulate.
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 11:52, 25 Octombrie 2013
Da, mare parte dintre confictele sau litigiile venite la mediator sunt din sfera dreptului familiei. Pare și normal să fie așa, întrucât cred că acest tip de conflicte au o pondere mai mare în rândul cetățenilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea si divortul georgianapop georgianapop Buna ziua tuturor! Am o intrebare directa si concreta legat strict de ce ar fi cel mai potrivit si conform legii sa fac in cadrul unui proces de divort ... (vezi toată discuția)
Partaj si divorț Anastasia1990 Anastasia1990 Buna sunt căsătorită de câteva luni și vreau să divorțez împreună suntem de 8 ani si înainte de căsătorie ne_am luat un apartament prin programul ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters205948 ContSters205948 AM un ajutor de handicap sunt bolnava,am o fetita de 7 ani si sunt casatorita.CUM fac ca sa divortez sa imi ramina fata la mine si ca sotul sa imi plateasca ... (vezi toată discuția)