avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce fac cu automobilul vechi?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce fac cu automobilul vechi?

Sunt SRL. Am un automobil Matiz vechi , proprietatea SRL-ului. Nu mai face fata, ca volum de marfa, dar mai merge.....Am cumparat un alt automobil, second hand, de la o persoana fizica. L-am inmatriculat pe SRL-ul in discutie. Este legal sa pastrez in proprietatea SRL-ului, si vechiul automobil, sa nu introduc.in contabilitate nici-un fel de cheltuieli , chiar daca vor fi platite pe SRL? Vreau sa-l foloseasca fiica mea si am descoperit ca daca il vand, sa-l trec pe numele ei, trebuie sa platesc foarte foarte mult taxa de timbru...mai mult decat valoreaza masina acum...Ce-mi sugerati sa fac ca sa respect legea, ( inclusiv a circulatiei..din punct de vedere al Politiei,.) dar sa aleg si varianta optima.? Cu mult respect, va multumesc pentru tot ce faceti pentru noi sa ma intreb cum voi afla raspunsul... pe mail la mine?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 10:46, 28 Octombrie 2013
Buna ziua,

Puteti sa-l pastrati in patrimoniul companiei fara sa deduceti nici un fel de cheltuiala cu acesta(amortizare, asigurari, carburanti, reparatii, etc.) Puteti sa le platiti din companie, insa nu le veti deduce din punct de vedere fiscal.

Din punct de vedere al circulatiei pe drumurile publice, condus de catre fiica dvs. nu cred ca ar trebui sa va faceti probleme. Aceasta situatie este frecvent intalnita.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert produse second hand pe srl sau pe ii Neea_86 Neea_86 Buna ziua, As avea nevoie de ajutor din partea dumneavoastra, as vrea daca sa poate sa ma sfatuiti in legatura cu deschiderea unui magazin second hand. Noi ... (vezi toată discuția)
Trecere masina pe firma laura2008_angel laura2008_angel buna ziua am o intreprindere individuala de 2 luni si asi vrea sa trec o masina pe firma.Problema este ca masina nu e pe numele meu ci al sotului. eu m-am ... (vezi toată discuția)
Achizitie autotractor germania adrlani adrlani Buna ziua, am o societate care este plătitoare de TVA și urmează sa primesc certificatul pentru Registrul operatorilor ... (vezi toată discuția)