avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara fost sot imigrat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara fost sot imigrat

Buna ziua,
Am divortat in decembrie 2004, tatal copilului meu a emigrat in Canada in 2006 ianuarie si nu cunosc statutul lui acolo. Pensia alimentara stabilita la divort este de 250 ron pe luna, conform salariului lui de atunci. Va rog sa imi spuneti daca pot cere marirea pensiei alimentare atata vreme cat noi am ramas in Romania, ne mutam in august in Ungaria si nu stiu despre el decat adresa la care locuieste si numarul de telefon. Mentionez ca pensia o vireaza la inceputul anului pe tot anul, si ca in loc de 3000 ron, de exemplu, anul acesta a trimis 4000, (cu mentiunea ca voia sa participe la cheltuielile cu o tabara a copilului, de ex.) In ce conditii pot cere majorarea pensiei, si in ce fel afecteaza mutarea noastra in Ungaria in toamna acest lucru. Multumesc frumos!
Pensia de intretinere trebuie raporatala la veniturile legal declarate ale fostului sot , cele care au caracter de continuitate .
Chiar daca va veti muta in Ungaria , copilul tot va avea acest drept de a fi intretinut financiar.

In acest sens , va puteti adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala domicliati dvs , ca si reclamant .

Ar fi indicat , insa , sa incercati sa identificati societate unde presteaza o munca remunerata.


puteti cere majorarea, dar daca nu aveti date despre locul de munvca actual nu veti obtine decat procente din salariul minim pe eco. canadian.

in primul rind sa ii fie rusine tatalui ca trimite o suta dolari pe luna la copil!!!in locul dvs. eu nu m-as fi impacat cu aceasta idee..se stie ca in canada si america barbatii platesc sume mari ca intretinere pentru copii,asa ca banuiesc ca i-a convenit de minune faptul,ca nu ati facut nimic impotriva lui. dar este timpul sa treceti la actiune,dati-l in judecata ..eu as prefera ungaria daca si-asa va schimbati domicilul,pentru ca in aceasta situatie ungurii sunt mai duri consider eu si il pun l aplata de ii merg fulgii!!

numai bine si cereti ce se cuvine copilului dvs.
pensia de intretinere se mai plateste in cazul in care cel care are aceasta obligatie a ramas fara serviciu? multumesc!
Faptul ca cel obligat la plata pensiei de intretinere a ramas fara serviciu nu il exonereaza de la plata. In schimb, poate face cerere in instanta pentru reducerea pensiei de intretinere datorita faptului ca a armas fara serviciu; in aceasta situatie pensia se va stabili raportat la salariul minim pe economie (600 lei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara canada Mama Dolores Mama Dolores Buna ziua, am o intrebare, daca ma puteti ajuta. Daca un divort s-a incheiat pe teritoriul Romaniei, iar tatal, cel care plateste pensie alimentara, emigreaza ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din canada Magu Denisa Magu Denisa Buna ziua, Am niste intrebari cu privire la pensia de intretinere pentru copil. Sunt in divort cu sotul. Divortul se face in Romania, dar sotul locuieste in ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara canada crinastirbei crinastirbei Buna Ziua, Intentionez sa cer in jstitie marire pensie alimentara pentru copilul meu de la tatal cetatean canadian , care locuieste si are loc de munca ... (vezi toată discuția)