avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt hartuita telefonic de o persoana necunoscuta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt hartuita telefonic de o persoana necunoscuta

Buna ziua! De mai bine un un an jumatate, nici nu realizez cat de veche este problema, pt ca nici nu mi-am dat seama cand a inceput, o persoana ma tot suna de pe un numar privat: la ore diferite, cu o frecventa variata: o data pe saptamana, sau in fiecare zi, sau de doua trei orei pe zi. De cele mai multe ori imi da numai beep-uri sau mesaje goale. De cateva ori am raspuns dar nu a spus nimic, a tacut. Si numai de doua ari am avut o scurta conversatie: cica ar fi un "admirator secret", si ca " vrea sa se joace cu mine". Intre timp eu mi-am schimbat si nr. de tel, dar l-a aflat, si a continuant sa ma sune, am blocat numerele private, si nu ma mai deranjeaza soneria telefonului, dar de primit, primesc apelurile, se pare nu ca a fost descurajat. Mi-e nu prea mi-e frica, dar ma ingrijoreaza presevereata aceasta. Ce as putea sa fac? Sa merg la politie cu asa ceva? Va multumesc anticipat pt raspunsuri. Imi cer scuze daca nu am ales categoria corecta pt publicarea subiectului
Cel mai recent răspuns: ioana35 , utilizator 21:03, 30 Octombrie 2013
Art. 208 - Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
olden, utilizator
Eu una optez pentru cele mai simple metode de rezolvare a unei probleme: alegeti o modalitate de blocare a apelurilor cu numar ascuns; sunt anumite telefoane care au aceasta optiune, de ex.: Samsung SGH sau folositi aplicatia BlackList pt. telefoanele Android; daca nu aveti un astfel de telefon, achizitionati-va unul; parerea mea este ca linistea dv. merita pretul...
va multumesc pt raspunsuri! varianta cu blocarea aplelului tocmai ce am pus-o in aplicare. a avut si nu a avut un efect asteptat. O sa mai astept..... si eu prefer ca solutii optime pe cele mai simple. Dar @ hartuitorul@ meu a apelat si la alte metode, respectiv sa ma sune si apoi sa imi dea mesaj pe pe un numar normal, neascuns, creindu-si o identitate falsa, respectiv a unui vecin, care in mod indubitabil nu poate fi el/ vecinul hartuitorul. ( si de asta sunt foarte sigura). Asa , nu prea ma derajeaza ca imi suna telefonul mai des, ... nici macar nu depind de el asa de mult. dar temerea mea e sa nu ii vina in minte sa ma urmareasca sau ceva de genul acesta.
politia nu face nimic daca numarul e ascuns. am fost si eu in situatie, si chiar am avut numarul celui care nu-mi dadea pace. am facut plangere la politie, dar politistul a zis ca precis e numar de cartela, nu de abonament, asa ca era imposibil de reperat. si nici macar nu era dispus sa se deranjeze pentru asta. am apelat si la cei de la compania de telefonie, sa faca ceva sa blocheze numarul respectiv, dar nu au un asemenea serviciu. mai este o posibilitate: anumite telefoane au optiune de a bloca toate apelurile (suna ocupat celui care apeleaza), exceptand o lista de un anumit numar de persoane. telefonul meu permite o lista de 10 persoane, si am folosit metoda asta pana tipul a renuntat. asta merge in cazul in care nu sunteti o persoana foarte cautata. inca un sfat: nu dati anunturi in ziare si pe net expunandu-va numarul de telefon! mai bine folositi o adresa de mail fictiva la care sa puteti fi contactata, macar pe internet se pot bloca utilizatorii nedoriti.
Unele telefoane au optiunea de a fi programate in sensul ca resping apelurile cu numar ascuns.

Alte discuții în legătură

Hartuire telefonica gukkkk gukkkk Cam ce cerinte trebuie sa aiba o cauza ca sa fie considerate hartuire, daca o persoana te suna cu nr. ascuns. Cam cate zile rand. Cam cate apeluri/sms-uri ... (vezi toată discuția)
Furt date personale? hartuire? corinaandradumitrescu corinaandradumitrescu Buna ziua, o persoana apropiata este sunata de ceva vreme de la unii de la o banca sau niste carduri de credit. Persoana nu a vrut sa se intalneasca cu ei si ... (vezi toată discuția)
Mesaje vulgare prin sms ContSters62689 ContSters62689 O colega de-ale mele are o mare tristete: un nebun o suna in disperare si ii trimite SMS-uri cu tenta erotica. Am reusit sa verific, o face de pe o cartela ... (vezi toată discuția)