pot contesta un pv de contraventie daca incadrarea contraventiei este gresita,in pv nu este trecuta explicit sanctiunea tehnico-administrativa de ridicare auto,dar in fapt a fost aplicata(probabil in urma dispozitiei de ridicare a agentului constatator)si nu in ultimul rand daca pot invoca incalcarea dreptului constitutional de proprietate prin ingradirea dreptulu de dispozitie si folosinta a unui bun propriu,in conditiile cand ma aflam si in situatie de nevoie iar bunul nu estegrevat de nici-o sarcina neexistand o hotarire juridica definitiva si irevocabila care sa inpiedice folosirea bunului privat?
Un proces verbal de stabilire si sanctionare a contraventiilor este nul absolut daca nu cuprinde urmatoarele mentiuni: numele agentului constatator, numele contravenientului, fapta savarsita si data savarsirii ei. Nulitatea se constata de catre instanta, unde puteti formula plangere contraventionala, plangere care este scutita de taxa de timbru.
Vedeti si dispozitiile art. 19 din O.G. nr. 2/2001. Puteti invoca si incalcarea unor dispozitii constitutionale.
dar este legal ca sanctiunea tehnico-administrativa netrecuta in pv sa se aplice in fapt?aici este cheia nu este logic si cred nici legal sa suport o sanctiune care nu este trecuta in pv de contraventie,fiind singurul document care constata si sanctioneaza contraventia(cunosc prevederile hotararii consiliului local s.6 la pct 8 eliberarea auto se face in baza certificatului de inmatr. si atat.
Gasiti raspunsul chiar in art. 19 din O.G. nr. 2/2001 care arata ce mentiuni trebuie sa cuprinda procesul verbal de stabilire si sanctionare a contraventiilor. Trebuie sa fie trecuta si sanctiunea.