avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nu sunt lamurit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nu sunt lamurit

pot contesta un pv de contraventie daca incadrarea contraventiei este gresita,in pv nu este trecuta explicit sanctiunea tehnico-administrativa de ridicare auto,dar in fapt a fost aplicata(probabil in urma dispozitiei de ridicare a agentului constatator)si nu in ultimul rand daca pot invoca incalcarea dreptului constitutional de proprietate prin ingradirea dreptulu de dispozitie si folosinta a unui bun propriu,in conditiile cand ma aflam si in situatie de nevoie iar bunul nu estegrevat de nici-o sarcina neexistand o hotarire juridica definitiva si irevocabila care sa inpiedice folosirea bunului privat?
Cel mai recent răspuns: ContSters83761 , utilizator 13:22, 29 Martie 2009
Un proces verbal de stabilire si sanctionare a contraventiilor este nul absolut daca nu cuprinde urmatoarele mentiuni: numele agentului constatator, numele contravenientului, fapta savarsita si data savarsirii ei. Nulitatea se constata de catre instanta, unde puteti formula plangere contraventionala, plangere care este scutita de taxa de timbru.

Vedeti si dispozitiile art. 19 din O.G. nr. 2/2001. Puteti invoca si incalcarea unor dispozitii constitutionale.
dar este legal ca sanctiunea tehnico-administrativa netrecuta in pv sa se aplice in fapt?aici este cheia nu este logic si cred nici legal sa suport o sanctiune care nu este trecuta in pv de contraventie,fiind singurul document care constata si sanctioneaza contraventia(cunosc prevederile hotararii consiliului local s.6 la pct 8 eliberarea auto se face in baza certificatului de inmatr. si atat.
Gasiti raspunsul chiar in art. 19 din O.G. nr. 2/2001 care arata ce mentiuni trebuie sa cuprinda procesul verbal de stabilire si sanctionare a contraventiilor. Trebuie sa fie trecuta si sanctiunea.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc mult de tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal paolo_benotti_23 paolo_benotti_23 Buna ziua, As dori sa stiu daca constituie motiv de contestatie a procesului verbal \"rutier\" si eventual si textul de lege care permite acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Proces verval de contaventie trimis prin posta cu toate ca am fost prezent in momentul intocmirii lui solcan_ionut solcan_ionut Dupa ce am parcat masina, mi s-a solicitat actele la control decatre un agent de politie care mi-a zis ,,ca ma urmarit prin localitatea pt ca vorbeam la ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal contraventie zahariematei zahariematei Buna ziua! Doresc sa va intreb daca prescurtarea prenumelui intr-un p-v poate atrage nulitatea procesului verbal? Am citit OG nr. 2/2001 art.17 insa nu imi ... (vezi toată discuția)