Buna seara! Am si eu citeva intrebari daca imi puteti raspunede.Am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare prin nerecurare intr-un proces penal.Tin sa mentionez ca am avut avocat din oficiu.Ma prezentat la toate termenele de judecata la ultimul termen nu mi sa dat sentinta, a ramas in pronuntare. Iar cind sa pronuntat sentinta, sa pronuntat in lipsa mea, fara ca eu sa fiu prezent si nici citat. iar dupa o peroada de timp am primit prin posta sentinta redactata condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare prin nerecurare (adica fara drept de apel) Intrebari. Este normal sa se pronunte o sentinta in lipsa inculpatului si fara instiintarea acestuia si dupa o perioada sa il notifici ca sia pierdut dreptul de apel in termen?Era obligatia avocatului din oficiu sa depuna apel?Se mai poate face ceva in acest caz?Ma pot adresa la CEDO?
Va multumesc!
instanta a amanat pronuntarea solutiei ( practica foarte des intalnita si legala totodata ) de aceea nu v-a mai citat, nici nu era obligata.sentinta primei instante se poate ataca cu recurs in termenul legal prevazut de codul de procedura penala.exista hotarari care nu se pot ataca cu apel ci direct cu recurs, de aceea nu puteti depune apel.la CEDO NU va puteti adresa
este adevarat perfect legal.dar acum stau si ma intreb! spre exemplu:un cioban numit ION ,care toata viata a lucrat numai la stina si a vazut lumea o data la doi ani, fara sa aiba nici un fel de informatie .face si el o prostie si ajunge in istanta. se mai poate omul asta apara sa aiba si el un proces corect si egal? ca acelor persoane bine informate si care isi pot permite un avocat platit? eu cred ca nu!ramine bietul om, doar la mina unui judecator, corect sau mai putin corect si se duce la mitica fara sa aiba abar cine si ce decide pentru el.acum chiar ca nu imi mai este o mirare cind vad ca stau o sumedenie de peroane nevinovate dupa gratii. ajug la vorba unor prieteni.In Romania noastra draga,ai numai si numai obligatii fara nici cele mai elementare drepturi. prin legi facute de corupti pentru coruptie.numai bine va urez la toti cititori acestui forum
Plangere cedo
Buna seara ,va rog frumos ,poate cineva sa-mi spuna daca pot trimite o plangere la Cedo ,numai cu sentinta definitiva ,nu au fost exercitate cai de atac si ... (vezi toată discuția)