avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si proces custodie copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si proces custodie copil minor

Buna ziua,
Intentionez sa divortez de sotul meu cu care am un copil minor (fetita de 4 ani). La momentul actual locuiesc cu el in casa parintilor lui. Nu am proprietate pe numele meu,dar in cazul divortului ma pot muta in apartamentul mamei mele, am un loc de munca si un salariu mai mare decat al sotului (de aproximativ 2,5 ori). In conditiile in care el nu este de acord ca fata sa ramana cu mine, as dori sa stiu cat dureaza divortul si procesul de obtinere a custodiei copilului si care sunt sansele ca sa obtin eu custodia copilului.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:06, 27 Octombrie 2013
Dupa schimbarea codului civil, regula este autoritate parinteasca comuna (se mai acorda si autoritate parinteasca exclusiva, dar asta destul de greu si cu mult noroc), si stabilirea domiciliului copilului.
In mare, diferenta dintre cele doua tipuri de autoritate parinteasca consta in necesitatea acordului tatalui in cazul in care doriti sa iesiti din tara cu fetita.
Faptul ca nu aveti proprietate pe numele dvs nu constituie o problema, important este sa aveti unde locui cu copilul, si un venit lunar din care sa o intretineti.
Un divort poate dura destul de mult, dar nu trb sa asteptati finalizarea divortului pt a avea stabilit domiciliul copilului la dvs. Puteti introduce in instanta o actiune pe calea ordonantei presedintiale prin care solicitati stabilirea domiciliului copilului la dvs pana la solutionarea divortului.
Succes.
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Sansele de a se stabili domiciliul minorei la domiciliul dvs sunt mari,exercitarea autoritatii parintesti exclusive este o solutie foarte rar pronuntata de instante, regula fiind exercitarea autoritatii parintesti in comun.
cel mai inteligent ar fi sa va mutati inainte de a introduce actiunea de divort. un avocatul dvs va va da mai mutle sfaturi la cazul in speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului andreea ionita andreea ionita BUna ziua! Sunt tatal unei fetite de aproape 3 ani, care locuieste cu mine de cand mama ei a parasit-o, acum 9 luni. Cand am decis sa ne despartim, am hotarat ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Enaru Radu Enaru Radu Buna seara!In urma divortului de comun acord la notar s-a stabilit domiciliul copilului la tata respectiv subsemnatul,mama platind lunar o pensie alimentara.In ... (vezi toată discuția)