avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare-apartamentare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare-apartamentare

Bună ziua,
Aş dori să întreb:
Pentru a clarifica situaţia între mine şi fratele meu referitoare la un imobil (teren şi construcţii) este necesară dezmembrarea unei parcele de teren fără construcţii, teren pe care-l voi dobândi eu, iar terenul rămas şi construcţiile de pe acesta se vor împărţii între mine şi fratele meu în cote egale. Aceasta este o înţelegere între noi.
Această operaţiune se poate face în cadrul unei singure operaţiuni notarilae, sau trebuie făcută dezmembrarea ca operaţiune distinctă iar apoi apartamentarea?.
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: FARKAS TRAIAN IOSIF , utilizator 18:23, 31 Octombrie 2013
Mulţumesc pentru informaţii,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare sau iesire din indiviziune? vida vida Buna ziua, Detinem in coproprietate un teren intravilan ( D 24 m) pe care dorim sa-l dezmembram in 2 loturi egale ca sa stim fiecare partea ce ii ... (vezi toată discuția)