avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lntrebare - abuz in serviciu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lntrebare - abuz in serviciu?

Constituie abuz in serviciu fapta sefului ierarhic dintr o institutie publica care stabileste in fisa postului, sub sanctiunea neindeplinirii acestora, pentru subalterni niste atributii pentru care subalternii nu au calificarea necesara,si mai rau, angajatorul nu pune la dispozitie conditiile tehnice si lrganizatorice necesare indeplinirii acestor atributii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 13:15, 7 Noiembrie 2013
art. 31 alin. (2) din codul penal.
Prin fisa postului, superiorul, obliga subalternul la indeplinirea unor obligatii care nu au legatura cu meseria sa, astfel subalternul savarsind mai multe fapte penale, insa fara vina sa si fara sa stie ce face: art. 196, 242, 248 si 281.
Art.31 alin.2 Cod penal nu are nicio legatura in acest subiect.
domnule codulmuncii, și dacă știți așa de bine, de ce ne mai întrebați pe noi? faptul că nu vă convin răspunsurile nu înseamnă că aveți dreptate. iar faptul că nu reușiți să înțelegeți ceea ce citiți (în lege) nu vă ajută cu nimic. abuzurile alea de care vă legați nu se prea aplică în cazul dumneavoastră (cel puțin asta rezultă din cum ați prezentat situația). dacă șeful stabilea în fișa postului pentru un contabil (exemplu aleatoriu, că nu știu ce profesie aveți) că trebuie să spele bude, atunci da, era abuz în serviciu. dacă șeful înscria în fișa postului unui comisar de gardă financiară că trebuie să dea o amendă de x lei fiecărui unitate pe care o controlează, atunci era abuz în serviciu.
vă explic încă odată: șeful stabilește fișa postului în concordanță cu necesitățile instituției/departamentului și nu raportat la persoana dumneavoastră. fișa postului nu vă obligă pe dumneavoastră să prestați o activitate pentru care nu aveți calificare, ci vă arată că nu sunteți calificat să ocupați postul respectiv. cu alte cuvinte, pregătiți-vă să vă căutați de lucru, c-or să vă zboare.
gicu13 a scris:

domnule codulmuncii, și dacă știți așa de bine, de ce ne mai întrebați pe noi? ...................dacă șeful stabilea în fișa postului pentru un contabil (exemplu aleatoriu, că nu știu ce profesie aveți) că trebuie să spele bude, atunci da, era abuz în serviciu. dacă șeful înscria în fișa postului unui comisar de gardă financiară că trebuie să dea o amendă de x lei fiecărui unitate pe care o controlează, atunci era abuz în serviciu.
vă explic încă odată: șeful stabilește fișa postului în concordanță cu necesitățile instituției/departamentului și nu raportat la persoana dumneavoastră. fișa postului nu vă obligă pe dumneavoastră să prestați o activitate pentru care nu aveți calificare, ci vă arată că nu sunteți calificat să ocupați postul respectiv. cu alte cuvinte, pregătiți-vă să vă căutați de lucru, c-or să vă zboare.

Va cam contraziceti in tot ceea ce spuneti.
Pai daca seful imi da o atributie de serviciu pentru care nu sunt calificat: este un abuz pentru sef, ca de plecat nu plec acasa... intradevar ca seful stabileste in fisa postului in concordanta cu necesitatile institutiei/departamentului, insa trebuie sa angajeze oameni calificati pentru treaba asta. Fisa postului nu imi arata ca nu sunt calificat sa ocup postul respectiv ci imi arata ce atributii trebuie sa indeplinesc in conformitate cu pregatirea pe care o am.
Dupa cum ati spus dumneavoastra: este abuz.
Si apropo: nici eu nu le stiu pe toate deaia intreb pe acest forum insa, la aceasta intrebare, pana acum nu am primit un raspuns concret, decat de genul: Nu este asa cum spuneti dumneavoastra (fara sa-mi spuna dece) sau Nu are legaturaa cu ce spuneti dumneavoastra (fara sa-mi spuna dece), Nu, nu, nu... (fara sa mi se arate dece). Si din moment ce nu mi se explica exact dece este vinovat seful (ca d'aia am pus aceasta intrebare) atunci voi revenii.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Atributiile unui sef serviciu apo apo Buna la toata lumea! Speta: Un sef serviciu are trecut in ROF si in fisa postului atributii de coordonare si de indrumare a personalului din subordine iar ... (vezi toată discuția)
Alte sarcini din REMAT REMAT Ce intelegeti prin \"Executa orice alte sarcini dispuse de seful ierarhic superior/conducerea societatii?#-o (vezi toată discuția)
Fisa postului teodor82 teodor82 As putea sa inregistrez un contract individual de munca la ITM fara sa atasez si fisa postului aferente acelui contract? Va multumesc. (vezi toată discuția)