Stimat forumist,
Fără a fi un expert în instituția tutelei, știu că Noul Cod civi reglementează destul de strict actele pe care le poate face tutorele.
Prin urmare, față de ce ați arătat dvs, consider incident Art. 144 Cod Civil, care arată:
Regimul juridic al actelor de dispoziţie
(2) Tutorele nu poate, fără avizul consiliului de familie şi autorizarea instanţei de tutelă, să facă acte de înstrăinare, împărţeală, ipotecare ori de grevare cu alte sarcini reale a bunurilor minorului, să renunţe la drepturile patrimoniale ale acestuia, precum şi să încheie în mod valabil orice alte acte ce depăşesc dreptul de administrare.
Astfel, consider că este important nu este, în principal, faptul că vindeți altor persoane decât coindivizarii, ci acordul prealabil necesar. Mai mult decât atât, mie personal nu îmi apare drept o idee bună vânzarea către terți, deoarece nimeni nu dorește cumpărarea unei cote dintr-un bun, cât bunul întreg. Chiar dacă ar dori cineva cumpărarea unei cote, datoriă stării de indiviziune, prețul ar fi prea mic.
Cu stimă.
Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot iesi din indiviziune, cumnatul meu nu doreste sa cumpere partea mea, si nici nu doreste sa vindem imobilul, deoarece locuieste in el.
Va multumesc.
Daca va intelegeti cu privire la modalitatea concreta de impartire a imobilului, veti termina mai repede: fie la notar fie la mediator si apoi instanta pentru a obtine o hotarare de expedient.
Daca nu va intelegeti, atunci va trebui obligatoriu sa mergeti la instanta.
Daca imobilul este comod partajabil in natura, atunci nu va fi problema cu impartirea acestuia.
Daca acesta nu se poate imparti, atunci va fi atribuit unuia, care va fi obligat la plata unei sulte catre celalalt, echivalenta cu cota parte care i-ar fi revenit din imobil.