avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De cand se baga la intretinere un copil mic? Este vreo ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De cand se baga la intretinere un copil mic? Este vreo lege anume?

Am copil mic de doua luni si am vazut ca la bagat la intretinere inca din prima luna. Ma refer la cheltuielile comune. Ma intreb cata mizerie poate face un bebel pe scara atunci cand urca si coboara scarile? El fiind tinut in brate.Dar cei care au animale de companie platesc ceva? Ma gandescca ca sunt fiinte si acele animale de companie .Cred ca bebelul meu nu face mai multa mizerie si galagie decat acele animale care convetuiesc cu noi in bloc. Ele au insa un avantaj. NU SUNT TRECUTE LA INTRETINERE LA CHELTUIELI COMUNE .
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:27, 30 Martie 2009
siwdem a scris:

societatea romaneasca impune legi absurde care sunt gandite de specialisti, de ce va mirati de o regula impusa de un grup?


Daca "specialistii" astia nu ar fi gandit atat de "absurd" incat sa condsidere ca si un bebe are DREPTURI, atunci oricine ar fi putut atenta la viata si integritatea lui, fara consecinte.
Dar daca are drepturi, atunci, ca orice fiinta umana are, in mod corelativ si OBLIGATII.
Dar nu stiu cum se face ca omul (matur) pune intotdeuana dupa drepturile lui doua puncte si dupa obligatiile lui pune punct. (ca asa e omul, in genere)

Din punct de vedere juridic solutia adoptata (plata intretinerii de catre bebe) este corecta. Dar hotararea adunarii generale ("grupul" de care vorbeati) poate intotdeuna sa stabileasca derogari. Nimic nu impiedica adunarea sa hotarasca in sensul excluderii de la intretinere a bebeului o perioada de timp.

Totul depinde insa de modul in care omul stie sa puna problema lui in fata grupului din care face parte. Daca o expune ca pe o PRETENTIE, ca pe ceva ce i se cuvine, grupul ii poate arata ca "nu vrea muschii lui" . Daca-i rugam, daca le atingem coarda sensibila putem sa obtinem enorm de mult. Omul, in genere, uita cum trebuie sa se adreseze celorlati si are ton de pretentie si pentru ceva ce nu i se cuvine.
Ati pus punctul pe i. Intr-adevar aceasta este marea problema. Agresivitatea in discutii. Este secretul a cel putin 80% din propblemele care raman nerezolvate asa cum trebuie intr- o asociatie de proptietari. Oamenii incep prin a se acuza reciproc inainte de a se lamuri despre ce e vorba. Nu cred ca daca ar stii sa negocieze o proaspata mamica n- ar obtine scutire de plata la nr de persoane macar cateva luni.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2009
marius cioca, utilizator
Sunt absolut de acord cu postarile facute mai sus de @elga50, doamna avocat @romascanu si @marius cioca - si nu ma gandesc numai la topic-ul pus aici in discutie.
Nu stiu de ce ne-am inrait atat de mult, parca nu mai putem vorbi civilizat, sa abordam o problema cu calm, sa vedem ce au de spus si ceilalti concetateni... Uitati, la noi in asociatie s-a mutat de curand o familie, undeva la parterul unui bloc. Desigur, nu stiam nimic despre acea familie, cine este, de unde vine, componenta si cate si mai cate, dar asa cum se cuvine, la un moment dat a venit la sediul asociatiei o doamna care s-a prezentat a fi noua noastra vecina, cu copii dupa actele de proprietate si cele de identitate, solicitand sa ii luam in evidenta, incepand cu data de xx, mentionand in discutie faptul ca s-au mutat in acest apartament, la parter de nevoie, deoarece sotul este f. bolnav, nu poate merge, este imobilizat la pat, iar internarile la spital trebuiesc facute cu targa. Solicita, daca se poate, ca la calculul intretinerii sa figureze cu o singura persoana, intocmind in acest sens si o cerere-declaratie.
In prima instanta nu a fost nevoie de convocarea proprietarilor din blocul respectiv, fiind suficiente aprobarile date de responsabilul de scara si a presedintelui asociatiei, dar la prima adunare de bloc s-a discutat si cu ceilalti proprietari, care au inteles situatia acelei familii.
De ce v-am spus aceste lucruri? Pentru ca si in situatia familiilor cu nou nascuti, pot interveni probleme deosebite - fereasca ceL de sus... si atunci, cum trebuie sa procedeze administratorul? Conform hotararilor luate de proprietari. La noi, nou nascutii sunt trecuti pe listele de plata incepand cu luna imediat urmatoare venirii acestora pe lume si daca asa s-a hotarat, asa se face si nu sunt discutii. Insa, asa cum s-a mai spus, pot fi si exceptii, dar depinde de vointa majoritatii...
Un copil este persoana si trebuie sa fie tratat ca persoana si la cheltuielile de intretinere. In multe asociatii, datorita contorizarii individuale, cheltuielile repartizate pe nr de persoane sunt foarte mici. La noi se repartizeaza pe nr de persoane factura de ridicare a gunoiului de catre firma specializata (care si factureaza in functie de nr de persoane) si energia electrica pentru functionarea lifturilor si iluminat comun (5-7 lei/luna de persoana ambele servicii). Eu cred aceasta suma nu se poate compara cu imensa bucurie ce o are o familie la venirea pe lume a unui copil. Apoi aceasta bucurie este impartita cu rudele care vin in vizita, cu prietenii ce-si aduc copii sa vada bebelusul, cu colegii de serviciu care vin sa o felicite pe tanara mamica si tatic. Sigur ca este firesc si normal numai ca tot asa de firesc si normal este sa se si plateasac pentru acea persoana care este in atentia tuturor chiar si a medicului sau asistentei medicale. Eu cand merg cu liftul singur mai intra in lift inca 2 persoane dar cand urc in lift cu copilul in carucior cele doua persoane mai asteapta un minut ca nu mai au loc si liftul mai face inca o cursa sa-i ia si pe acestia.
Iar gunoiul se dubleaza cu pempersi, cutii de lapte, cereale, ambalaje de jucarii, etc.
Am mai discutat si alta data acest subiect si mie mi se pare o discriminare sa nu-l tratam si pe copil ca pe o persoana.
Si-asa este discriminat saracu si poate sa o confirme "consultantul de credite " care a postat mai sus, deoarece , cu siguranta nu i-ar acorda un credit copilului.
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere bloc Bubbles2017 Bubbles2017 Buna ziua ! As dori sa stiu ,de la ce varsta se pun copii la intretinerea de la bloc ? Copilul meu are doar 9 luni si deja a fost trecut la intretinere. E ... (vezi toată discuția)
Nou nascut cand se adauga la intretinere kisanca kisanca buna ziua, Ma poate ajuta cineva.. sa-mi spuna cand se adauga un nou membru de familie la intretinere la ascociatia de locatari, un nou nascut, bebe al meu ... (vezi toată discuția)
Pt un bebelus de 2-3 luni se ia in calcul ca si persoana la chelt de intretinere expertu expertu Am rugamintea daca cineva imi poate spune pt copilasii cu varsta de pana la un an (cateva luni), daca se ia in calcul ca si persoana la cheltuielile de ... (vezi toată discuția)