avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura comision asigurari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura comision asigurari

Buna ziua, am o firma de intermedieri asigurari, trebuie sa fac factura brokerului pt comision ca sa il bag in contabilitate sau sunt de ajuns borderourile?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:32, 28 Octombrie 2013
Cod fiscal

Art .ART. 141 Scutiri pentru operaţiuni din interiorul ţării

(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:

b) operaţiunile de asigurare şi/sau de reasigurare, precum şi prestările de servicii în legătură cu operaţiunile de asigurare şi/sau de reasigurare efectuate de persoanele impozabile care intermediază astfel de operaţiuni;
Norme:

(2) O caracteristică esenţială a unui serviciu de asigurare o reprezintă existenţa unei relaţii contractuale între prestator şi beneficiarul serviciilor. Scutirea de taxă pentru serviciile de asigurare şi/sau de reasigurare se aplică de către societatea care suportă riscul şi care încheie contractul cu clienţii, inclusiv în cazul externalizării tranzacţiilor în domeniul asigurărilor/reasigurărilor. În acest sens a fost pronunţată hotărârea Curţii Europene de Justiţie în cazul C-240/99 Skandia.


ART. 155 Facturarea
(6) Prin excepție de la alin. (5) lit. a) şi d), persoana impozabilă nu are obligaţia emiterii de facturi pentru operațiunile scutite fără drept de deducere a taxei conform art. 141 alin. (1) şi (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate de intermediare asigurari scutita de tva sau nu elenaduma elenaduma o societate de intermediere in asigurari respectiv agent pj desfasoara o activitate scutita de tva conform codului fiscal art 141 si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Scutire plata t.v.a broker de asigurari (modificare cod fiscal) Supralex Supralex Buna ziua, am o mare nelamurire si in masura in care ma puteti ajuta v-as ramane profund indatorat. In ce conditii poate o societate de intermediere ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe venit Emalia Emalia Buna ziua, Cf cod fiscal, un SRL plateste 3 % impozit pe venit. 1) intrebarea mea este daca un SRL cu CAEN principal 6622 (intermediere asigurari) ... (vezi toată discuția)