avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate in cote indivize
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate in cote indivize

Buna ziua,

As dori o parere cu privire la urmatoarea situatie: vecinul meu a parcelat un teren, a stabilit un drum de acces si a vandut 6 parcele impreuna cu o cota indiviza de 1/6 din drumul de acces. Intrebarea este daca pot cumpara o cota indiviza din acest drum, de la oricare din proprietari(de ex 1/12 de la unul din ei), si sa le transmit mai departe prin vanzare, deoarece doresc sa ma folosesc de acest drum pentru a vinde mai multe parcele. Mentionez ca drumul este identificat prin cadastru si intabulat in cote indivize(ideale) in CF(nu este drum de servitute, este pur si simplu o parcela detinuta in cote indivize).
Este necesar acordul tuturor coproprietarilor sau fiecare dispune individual de dreptul asupra cotei sala indivize?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 17:10, 29 Martie 2009
Puteti sa cumparati de la oricare dintre proprietari nefiind necesar decat acordul celui care vinde.
Multumesc pentru lamurire. Tranzactia este incheiata si deja am vandut parcele impreuna cu cote din drum(subdiviziuni din 1/12). Intre timp au aparut discutii cu 2 dintre ceilalti coproprietari(nu cel de la care am cumparat) care ameninta ca vor inchide drumul in dreptul lor. Ce pot sa fac daca vor inchide drumul?
nu au cum, tulburerea posesiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren pt casa elenasimpalean elenasimpalean Am 6 parcele de teren de vanzare pt. constructie casa iar drumul de acces la parcele are 2 proprietari (EU si o alta PERSOANA) adica 50% de fiiecare. ... (vezi toată discuția)
Am dreptul de a vinde partea mea de cota indiviza fara acordul celorlalti proprietari ? dora2008 dora2008 Detin in coproprietate o parcela de teren folosita ca drum de acces, in cota indiviza 1/3. Unul dintre cei 3 coproprietari care detine si el 1/3, detine o ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte indiviza dintr-un drum de servitute Claus01 Claus01 Am cumparat acum 2 ani o parcela de pamant si cota parte din drumul de servitute ce deserveste loturile din care face parte si al meu. Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)