avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act pentru imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act pentru imobil

Buna ziua,

Situatia:
1. inainte de casatorie sotul meu a achizitionat un imobil prin credit Prima Casa. La acea data locuiam impreuna cu chirie. Creditul a fost facut doar pe numele lui.
2. dupa 2 ani ne-am casatorit legal.
3. dupa inca 2 ani am finalizat achitarea creditului (anticipat), eu participand in mod egal la aceasta.

Intrebare: sotul este de acord sa facem un act prin care sa am si eu drept de proprietate asupra imobilului, avand in vedere ca l-am achitat amandoi. Ce act am putea face: conventie, donatie sau vanzare-cumparare, astfel incat sa am si eu drept de proprietate cat mai putin atacabil cu putinta de catre terti?

Va multumim anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
SmarandaG, utilizator
Va rog mult, imi puteti da un raspuns? Va multumesc!
Platiti ca la vanzare; pentru cateva sute de lei diferenta insa, e un act bun care se pliaza exact pe situatie.
Tot la notar se incheie, insa trebuie sa gasiti ori un avocat care sa-l redacteze ori un notar dispus sa redateze un act de la cap la coada, vazand ca nu e un act tip pe care il iei ca model de pe net si-l completezi si-i gata. E un picut de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot cumpăra un apartament de la tata, astfel încât soțul meu să nu aibă niciun drept asupra lui în caz de divorț? Camelia R Camelia R Buna ziua, exista vreo posibilitate sa fac contract de vanzare cumparare pt un apartament, proprietar este tatal meu si eu vreau sa-l trec pe numele meu, dar ... (vezi toată discuția)
Donație apartament. este aceasta o soluție pentru evitarea pierderii în cazul insuccesului în afaceri? 2014Elena 2014Elena Buna ziua Daca sotul doneaza sotiei locuinta comuna la notar ( sa zicem ca el risca mult in afaceri si pt siguranta sotiei si copiilor se face donatia ) ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)