avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Clienti - dosar dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Clienti - dosar dauna

Buna ziua, am facut o polita casco, reinoire, clientul nu m-a instiitat ca are o zgarietura pe masina, eu nu am vazut-o, i-am facut poze, in poze daca dau zoom se observa dar in inspectia de risc nu am precizat! Acum a deschis dosar de dauna pt zgarietura aia si nu il despagubeste! Ameninta ca se duce la opc! Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:48, 28 Octombrie 2013
Domnul are masina in service, i-au reparat-o dar societatea de asigurari nu vrea sa plateasca si cei de la service nu ii dau masina!
Aveti ghinion! Clientul va fi despagubit dar asiguratorul va recupera prejudiciul de la cel vinovat pentru intocmirea defectuoasa a politei, respectiv insp. de risc inexacta.
Probabil (ca sa va salveze) s-a incercat intimidarea asiguratului (poate renunta) insa cred ca el stie bine ce urmareste si nu va renunta!:sorry:
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
nucu$, utilizator
A avut 3 dosare deschise, doar unul a fost aprobat, el cu toate astea le-a spus celor de la service sa ii repare masina, si-a scos masina de acolo si acum cred ca vrea sa isi recupereze banii! Cei de la societatea de asigurari i-au spus ca nu il despagubeste pt ca avea zgarietura inainte de reinoire!
O avea dar nu a fost consemnata asa incat se poate dovedi situatia unei nereguli plecand de la neglijenta pana la frauda, asiguratorul trebuie sa-si recunoasca polita dar va recupera plata de la vinovat.Tocmai in acest scop la reinnoire se efectueaza din nou inspectia de risc (inclusiv fotografierea)
Asiguratul putea sa piarda dreptul la despagubire daca nu aviza dauna (zgarietura) in termenul specificat in polita, desi era asigurat casco.La reinnoire, defectele vizibile si neavizate, se consemneaza si se exclud.Cine greseste - raspunde conform contractului de intermediere sau fisei postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asigurare casco firma nu vrea sa plateasca ioshi ioshi Motivul invocat de asigurator (Aliantz Tiriac) este acela ca la inspectia de risc automobilul era deja avariat si din acest motiv nu se poate deconta o parte ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata service auto lucian2011 lucian2011 Buna ziua,in data de 28.06.2011 unul din autovehiculele societatii a fost implicat intr-un accident auto.Am mers la firma de asigurari,am deschis dosarul de ... (vezi toată discuția)
Refuz accept plata integrala casco omniasig cristidas cristidas Buna ziua, Am o problema referitoare la o despagubire in cazul unei asigurari CASCO Omniasig. Pe scurt este vorba de faptul ca Omniasig nu imi accepta plata ... (vezi toată discuția)