avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu cu agentia imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu cu agentia imobiliara

buna ziua,
Prin luna Iulie a.c. am vazut un imobil impreuna cu fostul meu sot, cu scopul de al achizitiona. Am fost cu agentia imobiliara, contractul de vizualizare s-a facut doar pe numele lui. Ulterior acelasi imobil, l-am gasit la vanzare pe internet pus de catre proprietar, am mers am discutat cu proprietarul si am procedat la achizitionarea imobilului pe numele meu, nu al fostului sot. Acum agentia il someaza pe el sa plateasca comisionul aferent acestei tranzactii, in caz contrar il vor actiona in instanta. Va rog frumos sa imi spuneti, atat timp cat imobilul este pe numele meu, ce risca el daca va fi chemat in instanta? Multumesc!
Stimată doamnă,

Din start, nimeni nu vă acuză de nimic. Dvs ați solicitat puncte de vedere argmentate juridic și asta s-a și încercat: rezolvarea problemei dvs.

Și relația cu fostul soț este interesantă pentru răspuns, deoarece poate duce la concluzia arătată anterior, de fraudare a intereselor agenției rezultate din contractul de vizionare, printr-o cumpărare făcută prin intermediari.

Cu stimă.
Doamna, cum spunea colegul, nu va acuz de ceva, a frauda este un termen juridic folosit in sens mai putin acuzator decat il stim din vorbirea curenta.
Nu am vrut sa intelegeti ca eu cred ca ati vrea sa trageti pe sfoara agentia. Nu cunosc detalii si, asa cum spunea colegul, asta tine si de relatiile cu fostul sot, de motivatia dv. de a cumpara, de a lui etc. Si eu astea nu le stiu, asa incat nu-mi pot forma o opinie completa. Pentru ca raspunsul meu sa fi fost specializat, cum doriti, era nevoie de mai multe detalii.

Eu va spun cum pare, juridic, problema expusa de dv.
Intr-o instanta, ca sa ceara comisionul, cam pe-acolo ar trebui sa sustina agentia, pe o intentie de a frauda un contract. Asa ii spunem noi.

Poate agentia nu are vreo sansa, insa inca odata, nu cunosc nici contractul, nici daca exista vreo obligatie de confidentialitate formulata in vreun fel acolo, nu stiu nici relatiile dv. cu fostul sot etc. La o prima vedere, incompleta, mie mi se poare ca acel comision s-ar datora. E doar o analiza facuta insa fara prea multe date.
Uite aici un articol interesant: [ link extern ] /
In principiu trebuie verificat contractul foarte bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vizionare - legal sau santaj montecassino montecassino Am insotit-o pe prietena mea sa vizioneze un apartament intalnindu-ne cu un agent imobiliar. Acesta ne-a spus ca este obligatoriu sa semnam un precontract de ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de agentia imobiliara nagyemilia nagyemilia Buna seara! Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema: Am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil , am semnat un ... (vezi toată discuția)
Contract cu agentie de imobiliare Marian_Ag Marian_Ag Am semnat de curand un contract de vizionare cu o agentie imobiliara , vizionand in decursul unei saptamani 4 apartamente , dintre care unul mi-a placut . Doar ... (vezi toată discuția)