avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort dupa donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort dupa donatie

Rog raspuns la urmatoarea speta:
Sotie care primeste o donatie de la tatal ei si peste 2 ani divorteaza.Sotul mai primeste ceva in acest caz???
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:52, 28 Octombrie 2013
nu,este o donatie de la un parinte nu este un bun comun .....
Si daca nu divorta, sotul nu primea nimic, asa ca daca pt asta stateau impreuna, stateau degeaba. Bine, daca sotia deceda prima, sotul mostenea si din aceasta donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul supravietuitor are dreptul la mostenirile ,,primite'' de sotia decedata??? C_CRISTINA C_CRISTINA In aceeasi casa locuiesc 2 familii: bunicii (din partea mamei), parintii si cei 2 copi majorii, casa apartinand bunicilor. Mama (fata bunicilor) moare. Nu se ... (vezi toată discuția)
Donatie GABRI777 GABRI777 Tatal meu a donat 50% din casa sotiei lui,casa a fost construita in timpul casatoriei cu mama dar la partaj mama a renuntat la partea ei de casa pt ca eu am ... (vezi toată discuția)
Părinții mei vor să treacă un apartament pe numele meu. cum ar fi mai bine: prin donație sau prin vânzare-cumpărare? Bogdan.Ro Bogdan.Ro Buna ziua, Parintii mei vor sa treaca un apartament pe numele meu, as vrea sa stiu cum ar fi mai bine prin donatie sau vanzare cumparare ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)