avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani in avans pentru cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani in avans pentru cumparare casa

Buna ziua,

vrem sa cumparam oproprietate (casa+pamant=2066 mp) , dar la intocmirea cadastrului s-a constat ca doc initiale(act vanzare-cumparare, carte funciara, cadastru pamant) sunt pe intravilan , iar dupa PUG si PUZ acestea sunt extravilan ( livada). Proprietarii refac documentele pe extravilan, dar dureaza pana in ianuarie 2014. Propunerea dumnealor a fost sa le dam in avans jumatate din bani, iar dupa ce actele vor fi gata si cealalta parte.
M-ar intersa :
- ce document trebuie utilizat in acest sens
- care sunt riscurile ( noi vindem apartamentul ca sa putem sa ii dam banii...)
- daca ati mai avut o astefel de situatie.

va multumesc
DC2005
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:13, 30 Octombrie 2013
Incheiati un antecontract de vanzare-cumparare , stipulati termenul cand va avea loc vanzarea propriu-zisa , dati nun avand mic , mentionati ca pretul; stabilit acum nu se va schimba indiferent de variatiile pieteti imobiliare , ca avansul se va restitui dublu in caz ca vanzatorii se razgandesc etc , stie notarul .
Nu prea stie notarul, va face un contract standard. Riscul? Riscul e sa va chinuiti prin instanta sa obtineti proprietatea. mai e si riscul sa pierdeti proprietatea si banii daca nu notati promisiunea la cartea funciara.
Mai inseamna ca o sa cam platiti multi bani la notar pe 2 acte in loc de unul. De ce nu se poate vinde in starea actuala? Ce conteaza PUZul si PUGul, doar nu le faceti parte din documentatia dv. de cumparare. Eu cred ca foarte bine se poate face asa vanzarea, urmand ca sa micsorati pretul si sa refaceti dv. documentatiile respective daca va trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puz szia2008 szia2008 Buna . Avem un pamant luat din 2007.Cand a fost cumparat pamantul nu avea PUZ.S-a facut un PUZ in 2008-vara, care s-a pus pe perete la Consiliul local, ... (vezi toată discuția)
Trecere pamant extravilan in intravilan SmarandaEca SmarandaEca Buna ziua, Parintii mei au achizitionat un pamant acum 20 de ani, pe contractul de vanzare/cumparare este mentionat ca este teren intravilan, la fel si in ... (vezi toată discuția)