Momentan sunt referent in cadrul casei de cultura ce apartine de primarie. Pe motive ca nu mai sunt bani pentru utilitati (incalzire, curent electric, telefon) si in spiritul economiei, angajatorul mi-a propus sa-mi schimb locul de munca in primarie, modificandu-se astfel fisa postului si biroul (locatia), salariul ramanand acelasi desi trec de la personal contractual la functionar public.
Va rog mult sa-mi spuneti daca se poate realiza acest schimb si in ce conditii, perioada determinata sau nedeterminata.
Va multumesc!
Legea 53/2003
ART. 41
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
...
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Schimbarea locului de munca este posibila. Intrebarea este sub ce forma se face, delegare sau detasare, perioadele pentru care se dipun sunt diferite. Pe de alta parte daca sunteti detasat, atunci se aplica drepturile salariale cele mai favorabile. Problema care se pune este ca dvs. avand calitatea de personal contractual va sunt aplicabile prevederile Codului muncii, pe cand functionarii publici au propriul statut care nu vi se aplica. Faceti parte din corpul functionarilor publici?
Nu cred ca se poate ce spuneti dvs. tocmai pentru ca nu sunteti functionar public.
Tocmai aici e problema, eu fac parte din personalul contractual si am fisa postului cu aributiile respective in casa de cultura, iar acum angajatorul vrea sa ma mute in primarie unde sa desfasor activitate de functionar public.
Art. 48
”Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.”
Modificarea se doreste de catre angajator a fi temporara (120 zile calendaristice), dar nu stiu care sunt situatiile de forta majora, fiindca de sanctiune disciplinara sau protectia salariatului nu poate fi vorba.
Va multumesc si poate ma lamuriti cu acele situatii de forta majora, prin cateva exemple.
In cazul dvs se face trecerea din personal contractual in functionar public. Situatie in care nu sunt incidente niciunul din articolele mentionate mai sus.
art .111(3). din Legea 188/1999. prevede ; persoanele incadrate cu contract de munca individual de munca pe perioada nedeterminata in posturi de natura contractuala care au fost stabilite ca functii publice vor fi numite in functii publice de executie dar sa indeplineasca conditiile prevazute la art.54 si conditiile de vechime in specialitatea studiilor corespunzatoare clasei si gradului profesional ale functiei publice/