Am depus prin avocat la judecatorie un dosar prin care solicit partajarea anumitor bunuri, printre care si un apartament achizitionat prin credit, la care inca mai am de platit rate.
Avocatul m-a anuntat ca judecatorul a cerut achitarea unei taxe de 5400 lei reprezentand procentul de 3% din valoarea apartamentului. Problema este ca apartamentul a fost estimat la 126000 lei, iar 3% din aceasta suma este 3780 lei.
Am mai platit pana acum inca 1100 lei reprezentand taxa de 3% pentru alte bunuri de partajat + suma deja achitata din credit.
Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa mi se solicite o suma mai mare decat acel 3%, iar daca nu, cum poate fi atacata decizia judecatorului pentru ca nici nu-mi permit sa platesc o asemenea suma si nici nu mi se pare normal sa platesc statului mai multi bani decat spune legea.
Doamna, v-am cerut detalii sa va ajut, nu mi-ati raspuns. V-am spus si de ce ar trebui sa discutati cu avocatul, el stie detalii, noi nu, e atat de simplu.
Taxa de timbru depinde de obiectul dosarului, de valorile trecute acolo, de solicitarile accesorii, de valoarea de impunere in cazul imobilelor. Am vazut ca ati intrat pentru a discuta despre problema dv. si tocmai pentru ca am dorit sa va ajut v-am intrebat amanunte.
Nu va pot ajuta insa decat daca doriti sa dati informatii.
Oricum, degeaba gasiti acum alte solutii, daca judele deja a dispus si dv. nu dati detalii in timp util, complete, atunci trece termenul de contestare a taxei de timbru; daca nu a trecut ceva. Si atunci, gresita sau corecta, trebuie sa platiti acea taxa de timbru.