avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suma solicitata de judecator pentru partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suma solicitata de judecator pentru partaj

Buna ziua,

Am depus prin avocat la judecatorie un dosar prin care solicit partajarea anumitor bunuri, printre care si un apartament achizitionat prin credit, la care inca mai am de platit rate.
Avocatul m-a anuntat ca judecatorul a cerut achitarea unei taxe de 5400 lei reprezentand procentul de 3% din valoarea apartamentului. Problema este ca apartamentul a fost estimat la 126000 lei, iar 3% din aceasta suma este 3780 lei.
Am mai platit pana acum inca 1100 lei reprezentand taxa de 3% pentru alte bunuri de partajat + suma deja achitata din credit.

Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa mi se solicite o suma mai mare decat acel 3%, iar daca nu, cum poate fi atacata decizia judecatorului pentru ca nici nu-mi permit sa platesc o asemenea suma si nici nu mi se pare normal sa platesc statului mai multi bani decat spune legea.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:20, 2 Noiembrie 2013
Doamna, v-am cerut detalii sa va ajut, nu mi-ati raspuns. V-am spus si de ce ar trebui sa discutati cu avocatul, el stie detalii, noi nu, e atat de simplu.
Taxa de timbru depinde de obiectul dosarului, de valorile trecute acolo, de solicitarile accesorii, de valoarea de impunere in cazul imobilelor. Am vazut ca ati intrat pentru a discuta despre problema dv. si tocmai pentru ca am dorit sa va ajut v-am intrebat amanunte.
Nu va pot ajuta insa decat daca doriti sa dati informatii.

Oricum, degeaba gasiti acum alte solutii, daca judele deja a dispus si dv. nu dati detalii in timp util, complete, atunci trece termenul de contestare a taxei de timbru; daca nu a trecut ceva. Si atunci, gresita sau corecta, trebuie sa platiti acea taxa de timbru.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru partaj Bebella Bebella Este vorba de un dosar de divort depus in iunie 2009 si judecat in octombrie 2009 (din cauza grevei). In dosar s-a depus si cerere de partaj care s-a facut ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)
Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)