Intr-o contestatie la executare, contestatorul beneficiaza in 2 randuri de ajutor public judiciar sub forma reducerii cu 50% a taxei de timbru si a onorariului de expert.
Desi acesta sustinea ca nu are nici un venit, s-a dovedit ca are pensie de 850 lei.
Ancheta sociala zice ca locuieste intr-o casa cu 3 camere, cand in fapt casa lui are 24 camere!!!
Contestatorul "teoretic" a platit si avocatul cu 1500 lei si mai pune un pumn de bonuri de motorina de prin Slovenie si Italia, sustinand ca aceste cheltuieli de transport au fost facute in scopul solutionarii cauzei (el locuind la 500m de instanta).
Trecand peste faptul ca instanta a obligat intimatul sa plateasca in euro motorina, fara sa faca vreo legatura cu modul in care a fost folosit combustibilul pentru solutionarea pricinii...
Pot cere in apel revenirea asupra ajutorului public judiciar?
1. parca nu avea nici macar 180 lei pentru taxa de timbru (a facut rost de ei)
2. parca nu avea 1500 lei pentru expert (a produs 750 lei)
3. a gasit bani pentru avocat 1500 lei
4. "teoretic a cheltuit 300 euro pe motorina in interesul pricinii
5. plus minciuna din ancheta sociala ca sta intr-un barlog, cand de fapt are casa de 340 mp.
Sunt suficiente aceste motive pentru a i se anula ajutorul public de care a beneficiat? Se poate retine si reaua credinta si sa i se dea si o amenda?
Se poate invoca art. 17 din OUG 51/2008 in recurs?
Dupa pronuntarea hotararii in fond, mai poate fi sesizata aceasta instanta?
"Orice persoana interesata va putea sesiza oricand instanta care a incuviintat ajutorul public judiciar"
Taxa de timbru judiciar
md44
Sunt intr-un proces de partaj al unui imobil. Am specificat la instanta valoarea imobilului (400.000 euro), mentionand ca nu am venituri si am facut cerere de ... (vezi toată discuția)