avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie sub presiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie sub presiune

Buna seara ,
Vreau si eu un sfat referitor la o problema. O colega a fost fortata sa-si scrie demisia pe motiv ca colegii de serviciu nu o doresc in randul lor , iar conducerea i-a solicitat demisia. Ea a scris-o de mana , dar in cerere a specificat ca isi da demisia din functie incepand cu data de 02 mai 2009 . Avand in vedere ca ziua de 2 mai este intr-o sambata , cererea este scrisa dupa ce a fost supusa unei ''hartuiri'' verbale , aceasta demisie e valabila ? Colega mi-a cerut sfatul si eu i-am zis ca nu este valabila.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:44, 1 Aprilie 2009
Buna seara.Demisia fiind act unilateral de vointa nu se aproba asa ca demisionara isi poate retrage demisia.
NU e legal acest tip de abordare. Demisia fiind un act unilateral ar trebui sa exprime intentia neviciata a salariatului.
De ce nu ar fi valabila pentru ca e sambata?
Salariatul poate solicita instanţei anularea demisiei sale ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţământul său a fost viciat prin eroare, dol sau violenţă.Problema se pune daca poate face dovada celor afirmate?
Buna seara ,
Intre timp a fost trimisa retragerea demisiei prin posta catre compartimentul resurse umane. Totodata a fost instiintat si prin email de aceasta retragere a demisiei . Normal acum ar fi trebui sa se primeasca un raspuns sau se continua procedura de incheiere CIM ?
Mulltumesc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
pitic1991, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)
c.i.m si c.c.m. un salariat ... gabriel.toma2 gabriel.toma2 Buna ziua! Cumul beneficii din C.I.M si C.C.M. Un salariat si-a negociat in C.I.M. primirea a 3 salarii de incadrare la incetarea contractului de munca din ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz gaby2005 gaby2005 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea... pe data de 31.05.2010 am depus cerere de demisie fara preaviz.... tin sa mentionez ca am ... (vezi toată discuția)