Buna seara ,
Vreau si eu un sfat referitor la o problema. O colega a fost fortata sa-si scrie demisia pe motiv ca colegii de serviciu nu o doresc in randul lor , iar conducerea i-a solicitat demisia. Ea a scris-o de mana , dar in cerere a specificat ca isi da demisia din functie incepand cu data de 02 mai 2009 . Avand in vedere ca ziua de 2 mai este intr-o sambata , cererea este scrisa dupa ce a fost supusa unei ''hartuiri'' verbale , aceasta demisie e valabila ? Colega mi-a cerut sfatul si eu i-am zis ca nu este valabila.
Multumesc.
aveti mare dreptate.........eu am norocul ca angajatii vin la mine si ma intreaba cum sa procedeze corect in beneficiul lor si al patronului, dupa aceea se duc cu demisia la patron, sau intai vorbesc cu patronul (acordul partilor) si apoi sunt chemata la discutie pentru a fixa datele (preavizul si data incetarii cim).
Dar daca un angajat imi aduce cererea deja semnata de angajator cu data de 28 feb.....nu mai am ce face si procedez ca atare......dar nu am avut astfel de cazuri (din fericire).
Eu sunt de parere ca multi angajati nu isi stiu drepturile si beneficiile anumitor actiuni astfel ca incerc sa ii ajut pe cat posibil spre beneficiul lor.....................am noroc ca angajatorul este o pesoana corecta si nu imi impune anumite tactici neortodoxe, el doreste sa fie bine atat pentru el cat si pentru angajati.
Ma scuzati daca am dat impresia de prost crescuta in ceea ce priveste exclamatia:(( nu doresc sa supar pe nimeni, sincer nu am realizat ca se poate interpreta si in sens negativ........eu doream doar sa subliniez importanta subiectului discutat.
Va multumesc pentru intelegere.:love2:
:offtopic:
Un responsabil resurse umane este tamponul dintre conducere si salariati. Diplomatia trebuie sa il caracterizeze. Daca ai capatat respectul celor din jur este un lucru foarte bun...........