avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident, daune exagerate pretinse de victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident, daune exagerate pretinse de victima

am lovit o persoana ce impingea un carucior pe carosabil la 90 cm de la marginea drumului spre axul drumului;ziua;la cercetarea de la fata locului s-au constatat:persoana lovita de mine a incercat evitarea unui denivelari in carosabil si a mai facut un pas in lateral catre axul drumului;eu nu am putut s-o evit deoarece roata fata a masinii se afla deja pe axul drumului si o miscare noua spre stg insemna sa lovesc masinile ce veneau pe sensul lor de mers ;in locul lovirii strada avea parcare pe partea dreapta plus trotuarul aferent pe unde putea circula fara nici o problema!s-a constatat culpa comuna!ce pot pati?toate cheltuielile cu spitalizarea, medicamente,operatii{tija la tibie} etc le-am suportat eu!acum se pare ca vor sa ma jumoale!!:smileycool:
Incercati sa acoperiti, macar partial, cu polita RCA; asiguratorul va sti sa limiteze si sa descurajeze pretentiile exagerate.
Pastrati toate documentele prin care ati acordat si veti acorda sume cu titlu de despagubire; cereti chitante/bonuri fiscale/facturi.

Succes!
BUN!dar legal ce pot pati?este culpa comuna!penal?civil?
Penal - daca exista un certificat medico-legal de minim 10 zile ingrijiri medicale.
Civil -- fara acel certificat medico-legal.
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
avvalentina, utilizator
avvalentina a scris:

Penal - daca exista un certificat medico-legal de minim 10 zile ingrijiri medicale.
Civil -- fara acel certificat medico-legal.


Ingrijiri medicale mai mari de 10 zile,dna avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, se pot acorda pentru o fisura la picior (picior stg, ... Tudorache Razvan Tudorache Razvan Buna ziua, se pot acorda pentru o fisura la picior(picior stg, de la rotula la bazin) , in care sa introdus tija 100 de zile de ingrijiri medicale? Precizez ... (vezi toată discuția)
Am atins un pieton cand eram in marsarier surroundead surroundead Buna ziua! Problema in legatura cu care va cer sfatul este urmatoarea: Astazi am intors masina pentru a iesi dintre blocuri dintr-o parcare, si in timp ce ... (vezi toată discuția)
Despagubiri auto asigurari zugravu catalin zugravu catalin Am avut un accident rutier fara victime.Dupa sensul meu de mers am semnalizat dreapta,am facut o mica bucla fara a depasi axul drumului(am si martori) si in ... (vezi toată discuția)