avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire persoana cu probleme psihice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire persoana cu probleme psihice

buna ziua,am o matusa ce sufera de dementa mixta,proprietara unui apartament,si posesoarea unor conturi in banca.fiind suferinda de aceasta boala am inteles ca nu poate semna nici un act adica sa faca act de vinzare sau vreun testament,vreunuia dintr-e nepoti(nu are copii sintem 4 nepoti -cele mai apropiate rude),daca vreunul dintr-e nepoti o ia in ingrijire .dupa moartea acesteia la succesiune cel care a ingrijit-o are vreun procent in plus la succesiune sau aceleasi drepturi ca si ceilalti 3?
va multumesc
Are aceleasi drepturi fiecare insa daca se face un act de vanzare cu intretinere pierdeti tot.
dar cum poate face un act din moment ce dinsa este inregistrata cu boala psihica?
boala e una. a fost declarată incapabilă legal?
cum adica sa fie declarata incapabila legal?este prinsa in fisa medicului de familie si a medicului psihiatru cu dementa mixta ce demersuri a rtrebui sa urmrze sa fie declarata legal incapabila?deci in conditiile actuale ar putea semana un act de vinzare?
desigur că poate semna. notarul nu cere adeverință de la psihiatru...

Alte discuții în legătură

Persoana varstnica sub interdictie dantronik dantronik buna ziua.am o matusa care este bolnava psihic mai exact are DEMENTA MIXTA(cf.ref psihiatric 2012).d-na in cauza este vaduva de curind neavind copii sau nepoti ... (vezi toată discuția)
La vanzare cumparare daca cea in cauza are dementa poate semna sora? cool_girl_em cool_girl_em o doamna vrea sa facem vanzare cumparare cu clauza si noi sa o ingrijim, problema e ca doamna are inceput de dementa si ea nu ne poate face actele, e posibil ... (vezi toată discuția)
Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)