buna ziua.am o matusa care este bolnava psihic mai exact are DEMENTA MIXTA(cf.ref psihiatric 2012).d-na in cauza este vaduva de curind neavind copii sau nepoti din frati,are 83 de ani iar cele mai apropiate rude sint verii primari.cind sotul dinsei a decedat eu l-am ingropat si i poi am hotarit sa o iau in grija .la citeva zile de la inmormintare ne am trezit cu alti veri primari de ai dinsei cu pretentii la avere(un apartament si niste bani in banca),ce vroiau sa o puna sa le semneze un act de vinzare sau un testament.in consecinta am depus un dosar cu cerere de interdictie pt d-na in cauza,intentia fiind ca dupa pronuntarea interdictiei sa depunem o cerere de tutela.ce sanse avem sa obtinem tutela dinsei ,am dori o tutela cu dispozitie,ce acte ar trebui depuse la dosar si care este procedura?ce sanse reale sint de o a obtine?
multumesc
Ce înţelegeţi prin tutelă cu dispoziţie? Dacă înţelegeţi că aţi putea dispune de bunurile interzisului fără încuviinţarea instanţei de tutelă, vă înşelaţi. Nu ştiu să existe o astfel de formă de tutelă.