avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoana varstnica sub interdictie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoana varstnica sub interdictie

buna ziua.am o matusa care este bolnava psihic mai exact are DEMENTA MIXTA(cf.ref psihiatric 2012).d-na in cauza este vaduva de curind neavind copii sau nepoti din frati,are 83 de ani iar cele mai apropiate rude sint verii primari.cind sotul dinsei a decedat eu l-am ingropat si i poi am hotarit sa o iau in grija .la citeva zile de la inmormintare ne am trezit cu alti veri primari de ai dinsei cu pretentii la avere(un apartament si niste bani in banca),ce vroiau sa o puna sa le semneze un act de vinzare sau un testament.in consecinta am depus un dosar cu cerere de interdictie pt d-na in cauza,intentia fiind ca dupa pronuntarea interdictiei sa depunem o cerere de tutela.ce sanse avem sa obtinem tutela dinsei ,am dori o tutela cu dispozitie,ce acte ar trebui depuse la dosar si care este procedura?ce sanse reale sint de o a obtine?
multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:19, 1 Noiembrie 2013
Ce înţelegeţi prin tutelă cu dispoziţie? Dacă înţelegeţi că aţi putea dispune de bunurile interzisului fără încuviinţarea instanţei de tutelă, vă înşelaţi. Nu ştiu să existe o astfel de formă de tutelă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa cer expertiza psihiatrica? Alma10 Alma10 Desi titlul poate parea unora hilar,situatia e cam asa:tata a murit anul trecut,mama nu vrea sa faca succesiunea,frati nu am,bun,de acum niste ani ea a spus ... (vezi toată discuția)
Proprietate parinte bolnav de dementa giureamax giureamax Buna ziua,am unu din parinti bolnav de dementa,nu se poate ingriji singur depinde in totalitate de ajutorul meu si al mamei.Eu impreuna cu mama ne-am hotarat ... (vezi toată discuția)
Se poate tine procesul de punere sub interdictie a sotului bolnav de alzheimer fara prezenta lui la proces? Aura M Aura M Eu am deschis process de punere sub interdictie a sotului bolnav de dementa mixta vasculara si Alzheimer si ,in mai putin de 2 luni ,el trebuie sa se prezinte ... (vezi toată discuția)