buna ziua,am o matusa ce sufera de dementa mixta,proprietara unui apartament,si posesoarea unor conturi in banca.fiind suferinda de aceasta boala am inteles ca nu poate semna nici un act adica sa faca act de vinzare sau vreun testament,vreunuia dintr-e nepoti(nu are copii sintem 4 nepoti -cele mai apropiate rude),daca vreunul dintr-e nepoti o ia in ingrijire .dupa moartea acesteia la succesiune cel care a ingrijit-o are vreun procent in plus la succesiune sau aceleasi drepturi ca si ceilalti 3?
va multumesc
Din punctul meu de vedere, cel mai util în asemenea cazuri ar fi să se demareze procedura interzicerii judecătorești. În urma acestei proceduri, se va numi și un tutore, persană care va gestiona actele juridice necesare, în numele interzisului.
@gicu...daca notarul are dubii cu privire la capacitatea de exercitiu a persoanei respective cere IML, iar in cazuri evidente refuza intocmirea actului.
Sustin ceea ce a spus colegul meu Andrei, demarati punerea sub interdictie, asa se va numi un tutore, nu se va putea instraina niciun bun al interzisului decat cu atorizarea prealabila a instantei de tutela si numai in intersul interzisului.
Instanta de tutela competenta pt a o sesiza este cea de la domiciliul interzisului.