avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... consultare dosar din arhiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

consultare dosar din arhiva

am un proces civil cu un vecin penultimul termen a fost in 3.03.2009 ,iar urmatorul va fi pe 31.03.2009,intre cele doua
termene am vrut de 2 ori sa consult dosarul la arhiva,dupa 9 zile dupa ultima sedinta doasul inca nu se gasea la arhiva spunand ca se afla la grefier,iar in data de 26.03 2009,deci cu 6 zile inaintea termenului de 31.03.2009 mi s-a spus ca dosarul nu se mai afla la arhiva fiind iarasi ridicat,eu nu am avocat,deja au fost vre-o 4 sedinte in lipsa mea,nu stiu cum pot studia si eu dosarul?
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 22:36, 30 Martie 2009
Faceti cerere scrisa si depuneti-o la arhiva, sunt obligati sa aduca dosarul la studiu. Insa d-le grefiere sunt prea comode si de aia trebui amenintate un pic ... in sensul ca mergeti la presedintele instantei sa le reclamati.
Sunt obligati sa va dea dosarul la studiu daca faceti cerere si cu o zi inainte de termen.
buna seara,
va multumesc mult ptr raspunsul rapid
A propos de dosare...arhiva...am gasit intr-un dosar cu final cunoscut, o hartie, (exemplarul 2 al unui act, prins cu o capsa de ultima coperta a dosarului). M-a frapat o mentiune-: "Relatiile ne sunt necesare pentru..." Am rugat sa se numeroteze si sa se puna in dosar respectiva hartie. Mi s-a spus ca nu se poate. Am intrebat de ce nu mi s-a trimis, pt ca daca se vorbeste de "relatii" pe care le ceri, trebuie sa instiintezi persoana care este interesata sa le dea. O mica investigatie si...raspunsul la intrebarea " de ce nu mi-ati trimis-o" a fost: "pt ca nu a semnat dna Judecator" (era semnata doar de grefier). Mi s-a dat hartia si mi s-a cerut sa scriu pe ultima fila din dosar(suspendare provizorie la executare), ca am primit-o in data de...ceea ce am facut! Este interesat CSM? Puteti raspunde la o astfel de intrebare? A putea este un verb plurisemantic...fiecare cu meseria lui, dar cand ajung in justite, tot ca un "nestiutor de carte" sunt tratat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de procedura necomunicat peraspera peraspera Nu stiu daca titlul este cel corect. In dosar \"cu cantec\"(judecat in sala de consiliu), gasesc, atasata de ultima coperta, cu agrafa, copia unei hartii, ... (vezi toată discuția)
Termen in care judecătorul trebuie sa trimita la registratura grefieri dosarul mimi56_manolescu mimi56_manolescu Primul termen a fost in 6 martieCit timp poate tine un judecător pentru studiu unui dosar intre termenele de judecată , , înainte de a fi trimis la ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare danny222 danny222 pot avea acces la dosar pentru studiere? (vezi toată discuția)