avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare contract vanzare-cumparare

Buna ziua,o intrebare se poate anula un contract de vanzare cumparare daca unul dintre proprietari are dementa? Are vreo valoare semnatura lui cand a vandut? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 11:04, 29 Octombrie 2013
Poate fi contestat actul, dacă se dovedește faptul că vânzătorul era lipsit de discernământ la momentul închieerii actului. Una dintre condițiile în care o persoană are drept de dispoziție asupra unui drept real este și capacitatea de exercițiu deplină . Ar fi fost necesară efectuarea unei expertize medicale daca persoana este varstincă.
Avea 75 de ani si cu dementa se poate anula contractul de vanzare cumparare?
Ma puteti ajuta cu un raspuns va rog.
Depinde in ce an a fost incheiat actul Nulitatile relative pot fi invocate intr-un termen diferit de cele absolute care sunt imprescriptiile.Trebuie sa va vada un avocat specializat actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainarea dreptului de proprietate de catre o persoana fara discernamant aurora.loredana aurora.loredana Buna ziua! Intrebarile mele sunt: daca unul dintre soti nu are discernamat , instrainarea dreptului de proprietate prin constrangere de catre o terta ... (vezi toată discuția)
Intrebare crigru crigru buna ziua tuturor !sunt nou in acest forum( si nu numai)asa ca va rog sa imi iertati eventualele greseli ortografice sau intrebarile puerile ,sincer nu vreau ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil de la persoana in varsta (capacitatea de exercitiu) nilatack nilatack Buna ziua. Doresc sa cumpar un imobil cu teren aferent de la o persoana in varsta (peste 80 ani). Avem si un anumit grad de rudenie indepartata dar asta nu ... (vezi toată discuția)