avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor pentru ilustratiile dintr-o carte
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor pentru ilustratiile dintr-o carte

Buna seara!Am nevoie de un sfat !Iata situatia de fapt :am avut o intelegere verbala cu o persoana care scrie o carte eu obligandu ma sa i fac ilustratia creand niste personaje care vor aparea in cartea respectiva .Am tot insistat sa facem un contract, dar persoana a tot amanat ,acum cand treaba e cam gata intr o discutie mi a zis ca deja m a platit pt ce am facut (cu sume infime din punctul meu de vedere desi promisiunile la inceput erau mari obtinerea unui teren la sfarsitul partii mele de munca) mi a luat toate desenele fara ca eu sa i le fi dat, Ce ma sfatuiti ?Cum as putea intra in posesia desenelor mele ?Cum as putea convinge persoana respectiva sa mi dea ce mi se cuvine pt munca mea ?Poate imi recomandati un specialist in drepturile de autor!Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 22:07, 29 Martie 2009
Va trebui sa actionati. Mai intai discutand inca o data termenii colaborarii si, daca discutia degenereaza, trebuie sa-l chemati in instanta. A folosit deja desenele?Intrucat daca nu a valorificat inca acele ilustratii ar trebui pur si simplu sa vi le inapoieze sau sa va plateasca o eventuala diferenta de pret.

Aveti nevoie de ajutor specializat.Interesati-va intai daca le-a valorificat.

succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut facut cu chitanta de mana dorelbaiu dorelbaiu In 30.11.2006 am imprumutat o persoana cu suma de 10.000 Ron in baza unei declaratii de mana, scrisa de cel care a imprumutat banii, cu toate datele lui ... (vezi toată discuția)
Cum se face succesiunea cand fratii nu se inteleg? steliana 67 steliana 67 Suntem trei frati. Tata a murit acum 10 ani si deoarece nu ne-am inteles, nu am facut succesiunea dupa tata. Acum a murit si mama si a aparut aceeasi ... (vezi toată discuția)
Un personaj de desen animat Pixelut Pixelut buna ziua, as avea cateva intrebari legate de un contract cu o editura pentru copii, despre anumite drepturi si obligatii, atat ale mele cat si ale ... (vezi toată discuția)