avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Factura neplatita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Factura neplatita

am vandut cu factura unei societati comerciale o marfa.reprezentantul firmei cu care am incheiat si semnat tranzactia-respectiv factura - s-a an gajat sa achite intr-o saptamana contravaloarea prin O.P. NU S-A TINUT DE CUVANT!DEJA O TARAGANEAZA!AU TRECUT 2 SAPTAMANI DE LA SCADENTA! CE POT FACE:INVESTESC CU TITLU EXECUTORIU FACTURA?AJUNG LA MEDIERE?IL NOTIFIC PRIMA DATA?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 11:46, 29 Octombrie 2013
In cazul in care factura are semnatura de primire a beneficiarului (cumparatorului) si are inserat termenul de plata, iar acesta este depasit, puteti merge direct pe ordonanta de plata.
Incercati totusi, inainte de a introduce actiunea in instanta, sa-l notificati cu privire la intentia Dvs. de a recupera valoarea facturii in instanta, dandu-i un termen scurt pentru plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit restant-penalitati ContSters154162 ContSters154162 In contract se prevede: \"pentru orice intarziere a platii peste termenul scadent se vor percepe penalitati de intarziere de 0,2%/zi intarziere\". ... (vezi toată discuția)
Executare ENGFULL ENGFULL o cerere adresata instantei cu 2 capete de cerere 1 obligarea paratului la plata facturilor restante , penalitati 2. incuviintarea executarii prin ... (vezi toată discuția)
Medierea in cazurile comerciale parintily parintily Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu o informatie: in cazul in care trebuie sa initiez un proces impotriva unei firma pentru neplata unei facturi trebuie sa ... (vezi toată discuția)