avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat cetatean german
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat cetatean german

Buna ziua ,

Trebuie sa angajez o persoana cu cetatenie germana care va reprezenta societatea in Germania (are domiciliu in Germania, ii fac CIM cu pasaportul). Aceasta efectiv va sta in Germania si va perfecta niste documente in numele societatii.
Intrebarea mea este - trebuie sa anunt vreo institutie din Romania, sa completez vreun formular, etc?
Sau e suficient sa transmit Revisal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 31 Octombrie 2013
După semnarea contractului individual de muncă , cetăţeanul UE trebuie să se înregistreze şi să obţină certificatul de înregistrare de la Oficiul Român pentru Imigrări. Odată cu emiterea acestui certificat, cetăţeanului UE i se va aloca un CNP, absolut necesar pentru declararea salariatului în declaraţia unică 112.

Va multumesc frumos pentru informatiile utile pe care mi le-ati oferit. In timp insa am realizat ca nu am mentionat ceva extrem de important - respectivul angajat va presta servicii de pe teritoriul Germaniei, nu va veni niciodata in Romania. Am intrebat la ANAF si acestia mi-au spus ca in acest caz angajatul va substitui societatea in Germania si va intocmi documentele necesare in Germania si se vor plati taxele acolo de catre angajat (noi ii vom vira in contul lui salariu brut si el va plati taxele).
In acest caz, in c.i.m. veti preciza ca locul de munca este in Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean strain office.carmen office.carmen In ce conditii poate o firma sa angajeze un cetatean care are domiciliul in Ungaria? Nu are CNP si actul de identitate este eliberat de autoritatile ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ue si detasare in alta tara ue miruna82 miruna82 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: o societate doreste angajare unui strain, cetatean UE. Conform OUG 102/2005, acesta in termen de 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa procedez cu angajat, cetatean maghiar, angajat dar ... veronicam veronicam Cum pot sa procedez cu angajat, cetatean maghiar, angajat dar care nu a prezentat certificatul Certificatul de inregistrare emis de I.G.I. reprezentând ... (vezi toată discuția)