Buna ziua.
Am 2 intrebari legate de bunurile lasate prin testament.
1.Parintii mei mi-au lasat prin testament un apartament (ei sunt inca in viata), obiectul testamentul il face doar apartamentul respectiv, mentionandu-se ca restul bunurilor detinute de ei nu intra in discutie in testament.
Eu mai am un frate, caruia in 2006 parintii i-au donat un alt apartament, apartament care a fost instrainat. Dupa decesul parintiilor, fratele poate ataca testamentul?
2. In testament se specifica: "testam in favoarea fiicei noastre X, casatorita cu Y". Dupa decesul parintiilor, apartamentul se considera bun comun?, adica copilul sotului dintr-o casatorie anterioara are vreun drept?
Multumesc!
Parintii dvs au avut 2 apartamente care le-au impartit intre copii,fratele poate ataca testamentul dar nu are sanse sa castige pentru ca deja bunurile s-au impartit corect.Bunul dobandit prin mostenire,testament de catre dvs este un bun propiu al dvs si in caz de deces va poate mosteni copii si sotul,daca nu sunt copii atunci sotul si fratele.Copilul din alta casatorie al sotului nu va mosteneste decat daca il adoptati .
Mostenire
iris65
Buna ziua,
sunt unic proprietar al unui apartament. In cazul decesului meu, Doamne-fereste!,
1. cum s-ar imparti mostenirea? Mentionez ca am : 2 copii din ... (vezi toată discuția)