avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prescriptia condamnarii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Prescriptia condamnarii

Buna ziua. La data de 24 aprilie 2005 am fost condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni.M-am sustras de la executarea pedepsei si m-am ascuns in strainatate.In 2010 mi s-a emis un mandat european de arestare, iar in 2011 m-au prins si m-au pus in libertate conditionata organele competente.
Pe data de 24 octombrie 2013 mi s-a spus ca prescrie .
Intrebarea mea e : Cand a fost emis mandatul european si cand m-au prins...aceste doua argumente ar putea sa-mi intrerupa prescriptia?..(nu inteleg termenii judecatoresti prea bine)..ce ar trebui sa fac..sa angajez un avocat ? ar putea avea acces la dosarul meu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters304320 , utilizator 17:21, 29 Octombrie 2013
Da, întrucât la data emiterii mandatului european de arestare prescripția
execiutării pedepsei nu se împlinise, emiterea mandatului a întrerupt cursul presripției.
Dacă angajați avocat acesta poate avea acces la dosar.
Multumesc... insa nu stiu ce fac, nu stiu daca avocatul poate rezolva ceva, daca s-a intrerupt prescriptia , ce poate face?
Sunt dezorientat total..nu am idee cat timp trebuie sa mai stau. Va rog sa ma ajutati , ce sfat imi dati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sustragerea de la executarea pedepsei daniel124 daniel124 buna ziua, Doresc sa aflu daca o persoana care se sustrage de la executarea pedepesi de 5 ani,daca se preda sau v-a fi prins,v-a executa pedeapsa de 5 ani?sau ... (vezi toată discuția)
Prescriptia a doua pedepse portospirate portospirate O sa incerc sa fiu cat se poate de precis. In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune. In 2004 am fost condamnat din nou, in ... (vezi toată discuția)
Mandatul de urmarire internationala si mandatul european de arestare uttzza uttzza Emiterea mandatului de urmarire internationala nu este una si acelasi lucru cu cerere de extradare. Cererea de extradare este ulterioara emiterii mandatului ... (vezi toată discuția)