avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie, nerespectare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie, nerespectare preaviz

Buna ziua
Am plecat cu demisie de la o firma si in perioada preavizului mi-am gasit alt job.Nu m-am mai prezentat la vechiul job( am absentat nemotivat pana pe 15 ale lunii cand expira perioada de preaviz) fiind nevoita sa-mi fac actele necesare noii angajari care a inceput de pe 16 ale lunii.Care sunt consecintele neprezentarii la ancheta disciplinara de care am fost instiintata? Mentionez ca este greu sa ma invoiesc de la noul loc de munca fiind vorba de naveta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:24, 29 Octombrie 2013
Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile legii fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere referitoare la urmatoare ... mafteig mafteig Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere referitoare la urmatoare speta, de curand mi-am dat demisia de la fostul angajator neputand sta in previz cele 20 ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara Coltoi Coltoi In data de 19 oct a.c. mi-am anuntat seful ierarhic ca nu ma mai prezint la locul de munca. In aceeasi zi am anuntat si departamentul Resurse Umane de intentia ... (vezi toată discuția)
Articolul 251 alin 3 Eskar Eskar Buna seara dupa cum spune si titlul , am primit de la firma la care am fost angajat 5 zile o convocare in care am aflat ca datorita absentelor mele nemotivate ... (vezi toată discuția)