avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... EVACUARE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

EVACUARE

o familie din blocul în care locuim "ANL" urma sa fie evacuata. cei de la primarie si executorul au suspendat evacuarea pe motiv ca doamna este insarcinata. vine iarna vine bebe, mai au inca unul de 7 ani. este legal. au restante la chirie 10.000 lei iar catre asociatie 1.000 lei.

multumesc
Cel mai recent răspuns: familistu , utilizator 10:59, 30 Octombrie 2013
Da, este legal, oamenii nu se arunca in strada iarna, decat daca mai au o locuinta unde pot sta.
Este norma in vigoare care prevede ca in perioada sezonului rece,nu se executa evacuari
Sunt roman si am atat de multa intelegere pentru persoanele aflate in aceste situatii, de nu va inchipuiti, insa, asa cum am mai spus si cu alte ocazii: in Iasi, la serviciul specializat al primariei care se ocupa cu repartizarea locuintelor sociale sau cele prin ANL sunt inscrise aproximativ 30 mii de solicitari.
Bun, familia Xxx, datorita „punctajului” primeste o locuinta - si va asigur ca a stat pe lista de asteptare 5-10 ani! Primeste o locuinta de stat in care este invitata sa se mute, i se intocmeste un contract de inchiriere, desigur cu clauze clare privind folosinta (drepturi si obligatii). Bucuria este mare, oamenii au un acoperis deasupra capului, locuinta este chiar decenta, are tot ce-i trebuie - insa, vai, inca din primul an, familia nu se achita de obligatiile inscrise in contract si aici v-as ruga sa observati ce scrie initiatorul topicului - familia are 10.000 lei restanta la plata chiriei si 1000 lei la chetuielile de intretinere...
Deci statul sau mai bine functionarii statului nostru drag a lasat aceasta familie sa acumuleze 10.000 lei la chirie (cred ca nu au platit nimic inca de la mutarea in locuinta).
Ce pot sa zic? Bai, s'tetz prosti sau dusi cu capul? Ce dracu faceti voi acolo, inspectorii lu' peste?
Eu nu zic ca intr-o familie nu sunt probleme, nu? Fiecare mai are cate-o sincopa, mai ai o rata la oarece mobila, deci il chemi la "vorbitor" si ii atragi atentia ca a ramas in urma cu 2-3 luni la plata chiriei. Ce sa mai vorbesc de intretinerea pe care trebuie sa o achite la asociatie? Pe domnii de la primarie ii doare in Cotu' Donului, astfel incat furnizorii de utilitati le intrerupe caldura, gazul si ce mai pot pe-acolo. Desigur, la gramada, sufera si cei care-si achita costurile intretinerii, iar locuintele se degradeaza de nu va vine sa credeti!
Ce sa faci cu acesti oameni? Incerci sa-i dai afara - dar, nuuuuuu - observati ca familia asteapta un copil si iata, vine iarna 2013-2014, deci este inumana aceasta masura. Oamenii primariei, uita faza, familia mai sta in bloc vreo 2 ani, mai acumuleaza datorii de 5000 lei si pana la urma - OUT. Locuita - praf si pulbere, distrusa in proportie de 75%, dar nu-i nimic, o repartizeaza la alt necajit, care volens-nonles ce face? Repara tot ce poate, schimba geamurile, cumpara o noua chiveta la baie, zugraveste... Se muta si daca este in aceeasi categorie de oameni.... Cine pierde? Statul. Cine este statul?
domnule Adam Grecu. din pacate aveti dreptate. situatia descrisa de dvs. se regaseste in toate orasele. chiria nu au platito de 3 ani din cei 4. au asteptat mila altora.

pt. utilizator ynocentta - sezonul rece incepe la 1 noiebrie parca.

multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restanta locatar anl ciprianagapie ciprianagapie Buna seara! Sunt administrator la un bloc ANL si am un locatar cu o restanta de cca 4500 lei (da 45 milioane lei vechi). Si catre Primarie vreo 3000 lei. ... (vezi toată discuția)
Preluare locuinta anl cu datorii TITA MARIANA TITA MARIANA Buna ziua. Am o prietena care va primii in curand o locuinta anl cu chirie. In aceasta locuinta cei care au stat anterior au fost evacuati pentru ... (vezi toată discuția)
Debransare apa desi am platit kmiavocatnet kmiavocatnet Buna ziua. cazul meu este urmatorul: de 2 ani compania de apa ne tot debranseaza de la apa rece in fiecare luna cate o sapt, iar ne da drumul, iar opreste apa ... (vezi toată discuția)