1.- ITM este o institutie care trebuie sa ajute pe salariati in rezolvarea problemelor pe care le au cu angajatorii nu sa se ascunda in spatele unor texte de lege care ii convin.
2. Eu am spus ca in baza HG 500/2011 ITM poate elibera adeverinta de vechime
(6) In masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele prevazute la alin.(3), salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
iar dvs. spuneti ca nu poate, fara a argumenta de ce nu poate.
3. - Am mai spus ca ITM are posibilitatea sa elibereze adeverinta numai sa vrea sa faca acest act de bunavointa si de omenie pentru ca o mama sa nu piarda indemnizatia pentru CCC.
- Daca analizam textul de lege de mai sus vedem ca ITM poate elibera adeverinta si sunt indeplinite conditiile pentru aceasta: angajatorul nu mai are arhiva cu documente iar salariata are nevoie urgenta de adeverinta pentru a se inregistra la Agentia de Somaj si sa nu piarda indemnizatia pentru CCC.
misima:
1. - Mergeti la ITM sa solicitati adeverinta de vechime.
- Eu cred ca veti gasi intelegere si veti primi adeverinta in timpul necesar pentru ca in aceasta luna sa va inregistrati la Agentia de Somaj.
2. Daca nu va elibereaza adeverinta scrieti aici care a fost raspunsul oficial al ITM, sa vedem si noi motivele legale ale refuzului de a elibera adeverinta.