avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somatie CNAS legal sau nedrept
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somatie CNAS legal sau nedrept

Buna ziua,
In perioada septembrie- ianuarie 2008 nu am avut nici un venit( am terminat facultatea si am invatat pentru rezidentiat). In luna aceasta am primit o somatie de plata de la finante pt neplata asigurarilor de sanatate pe perioada mai sus mentionata. dupa cunostintele mele o persoana care nu are venit nu trebuie sa plateasca asigurari de sanatate ( sau in alta ordine din 0 ron ar trebui platit 5.5% ce tot 0 ron este)
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:38, 30 Octombrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Am avut dreptul de somaj, dar nu am apelat la somaj.
farmacist1984 a scris:
sau in alta ordine din 0 ron ar trebui platit 5.5% ce tot 0 ron este

Eiiii , aici e problema. Alesilor nostrii, la 0 lei venituri, le da 44 lei/luna de plata cass (calculat azi, adica la 800 lei salariu minim, in 2008 era un pic mai putin).
atunci daca inteleg bine, fiecare cersator, sau om al strazii ar trebui sa plateasca 44 ron pe luna?
Daca nu are venituri din salarii (sau asimilate), da.
Daca are venituri din alte surse (depozite, chirii, etc), plateste raportat la valoarea venitului, dar nu mai putin de 44 lei/luna. Cu alte cuvinte daca ai venit din dobanzi bancare de 1 leu/an, platesti 44 lei /luna (daca nu ai si servici), ... asta pentru a va face o imagine!!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas la chirie RamonaLoredana RamonaLoredana Din 2009 pana in prezent mama figureaza co-asigurat prin asigurarea mea de sanatate. La sfarsitul lunii trecute si-a inchiriat apartamentul din provincie ... (vezi toată discuția)
Impozitare pfa valentin.ropota valentin.ropota In situatia in care pfa este angajat la stat si are retineri din salariu la sanatate si pensie trebuie sa mai plateasca ceva la CASS si CAS ca si PFA fara ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala anaf vasi_patrusel vasi_patrusel De cateva zile, mama mea a primit prin posta, de la ANAF \\"Decizia de impunere anuala pentru plata CASS\\", conform careia trebuie sa plateasca 468 ... (vezi toată discuția)