avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuirea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuirea

in cat timp se depune actele pt o revizuire a unei hotarari ramase definitive si ma mai intereseaza daca voi fi si eu citata ?cat timp dureaza de la depunerea actelor pt revizuire ,procesul daca este proces?
Cel mai recent răspuns: stancuaurica , utilizator 12:14, 30 Octombrie 2013
in primul rand ar trebui sa ne spuneti care este temeiul in care ati cerut revizuirea. asa la modul general revizuirea poate fi ceruta pentru vreo 10 motive iar termenul in care se poate depune este intre 1 luna si 3 luni de la pronuntare sau de la comunicarea hotararii depinde de fiecare situatie in parte (asta in conformitate cu vechiul cod de procedura civila, banuiesc ca solicitati revizuirea unei hot. pronuntate intr-un dosar a mai vechi de februarie 2013). cred ca raspunsul nu va ajuta prea mult. fiiti mai explicita.
cererea de revizuire se judeca potrivit dispozitiilor prevazute pentru cererea de chemare in judecata. adica veti fi citata si se va depune intampinare de partea adversa.
este vorba de un dosar din 2012 in care fratele meu a decedat in urma unui accident de masina si mi sau acordat niste daune morale simbolice am cerut revizuirea intrucat in urma decesului fratelui am piedut-o si pe mama in accelasi an din cauza suparari cred ca am depus la vreo 3 luni aproximativ cererea mentionez ca soferul nu avea nici un fel de asigurare la masina si in momentul accidentului era baut si a mai fugit si de la locul accidentului ce sanse de castig am?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare hot. jud. definitiva gabid70 gabid70 Buna ziua. Spuneti-mi va rog cum pot anula o hot. jud. definitiva data de Curtea de Apel - Ploiesti si, cum pot face o sesizare impotriva judecatorului care ... (vezi toată discuția)
Cai extraordinare- revizuirea peraspera peraspera Cateva lamuriri, va rog: \"dispozitii potrivnice\"= nulitati? Exemple concrete? 322.2-\"nu s-a pronuntat asupra unor lucruri care s-au cerut\"-se poate ... (vezi toată discuția)
Revizuire sindicalistul sindicalistul Am descoperit inscrisuri noi si doresc sa fac o actiune de revizuire in baza Art. 509 alin. 1 pct. 5 din Noul Cod de Procedura Civila. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)