avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Apartament de serviciu necumparat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Apartament de serviciu necumparat

Pentru un apartament de serviciu primit de la o unitate care acum este in lichidare, care este procedura pentru a putea fi cumparat? Chiriasul a incetat raportul de serviciu inainte de a intra unitatea in lichidare, dar nu i s-a impus parasirea locuintei.
Astept urgent sfaturi.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lari Paduraru , utilizator 09:43, 2 Aprilie 2009
In mod normal dupa incetarea raporturilor de serviciu cu unitatea respectiva ar fi trebuit sa evacuati acest spatiu intr-un termen satbilit , propabil , in conventia partilor. Dvs. aveati un simplu drept de abitatie in aceasta locuinta , drept care inceta la desfacerea contractuului individual de munca . Avand insa in vedere situatia actuala a unitatii puteti face o cerere lichidatorului /administratorului societatii aflata in lichidare prezentandu-i oferta dvs. de cumparare a apartamentului.
In aceasta situatie, exista drept de preemtiune? Sau apartamentul se scoate la licitatie?
Va multumesc pentru raspuns
Incetandu-va calitatea de salariat, nu mai aveti nici macar calitatea de chirias, pentru ca nu v-a inchiriat nimeni imobilul. Nu aveti drept de preemptiune in acest caz, sunteti un cumparator la fel ca oricare altul.
Grabiti-va sa luati legatura cu administratorul/lichidatorul judiciar al persoanei juridice pentru a afla cum puteti cumpara imobilul, s-ar putea sa existe deja persoane interesate, trebuie sa urmariti indeaproape lucrurile pentru a va apara interesul. Altfel va puteti trezi ca imobilul s-a vandut altcuiva si sunteti evacuata.
daca se organizeaza licitatie, pretul de pornire al licitatiei se face in baza unei expertize a acelui apartament sau se au in vedere alte modalitati de calcul? :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de preemtiune cf. art. 1828 din codul civil? nicusorilinca nicusorilinca Daca in prezent, titularul unui contract de inchiriere, al unui apartament de serviciu, ar dori sa cumpere acest imobil, poate beneficia de un drept de ... (vezi toată discuția)
Contract v/c 9cleo 9cleo Buna ziua, Apartament cumparat de sot inainte de casatorie de la tatal lui cu abitatie viagera.Sotul vinde inapoi socrilor dupa 19 ani de casatorie cand ... (vezi toată discuția)
Este necesara evacuarea ? Vega Vega Mentionez ca am cumparat un apartament, de la un lichidator judiciar,saptamana viitoare imi vor iesi si actele de la cadastru ....insa am o probl cu o pers ... (vezi toată discuția)